Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκοπιανός πρωθυπουργός: “Όπως είπε ο Τσίπρας είμαστε κι εμείς απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου”

Σκοπιανός πρωθυπουργός: “Όπως είπε ο Τσίπρας είμαστε κι εμείς απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου”

Την σκυτάλη από τον Τσίπρα πήρε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, προκειμένου να εξαπολύσει ακόμα μία ύβρη ενάντια στην Ιστορία και να αποδείξει την φενάκη της δήθεν νέας «μετριοπαθούς» σκοπιανικής κυβερνήσεως. Οι σκοπιανοί εξακολουθούν να διατηρούν βλέψεις απέναντι στην Ελληνική Ιστορία, αλλά και την Ελληνική εδαφική ακεραιότητα.

Ας θυμηθούμε τι έχει γίνει: Προ ημερών ο Τσίπρας έκανε μία ανθελληνική – πλην διπλωματική και διφορούμενη – δήλωση όπου σημείωνε τα εξής: «Αν σταματήσει μια, κατά την άποψή μου, αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες.»

Με την δήλωση αυτή, ουσιαστικά, ο Τσίπρας άφηνε ανοιχτή την διεκδίκηση προς τους Σκοπιανούς, ώστε να πουν ότι είναι και αυτοί απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η δήλωση αυτή είναι ιστορικώς, αλλά και διπλωματικώς απαράδεκτη, αφού οι μόνοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι οι Έλληνες και αυτό το έχει παραδεχτεί κι ο πρώην σκοπιανός πρόεδρος Γκλιγκόρωφ. Συνεπώς δεν ήταν ένα ζήτημα, επί του οποίου ετίθετο συζήτηση. Έως τη στιγμή που «άνοιξε» το ζήτημα ο Τσίπρας.

Μιλώντας, λοιπόν, τηλεόραση «Τέλμα» των Σκοπίων, ο σκοπιανός πρωθυπουργός είπε: «Εάν η κυβέρνηση παραιτηθεί από το δικαίωμα να είναι ο μόνος κληρονόμος του Μ. Αλεξάνδρου, υπάρχει πιθανότητα να λυθεί το θέμα, είχε πει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εγώ εκ μέρους της κυβέρνησης παραιτούμαι από το να θεωρώ την “Μακεδονία” τον μοναδικό κληρονόμο του Μ.Αλεξάνδρου, που έφθασε στην Ινδία, στην Περσία… Η ιστορία ανήκει επίσης σε μας, πιθανόν ένα κομμάτι αυτής της ιστορίας ανήκει επίσης στην Ελλάδα, μέρος της στη Βουλγαρία και σε πολλές άλλες χώρες.»

Βέβαια, το μόνο μέρος της ιστορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που μπορεί να ανήκει στους Σλάβους είναι αν υποδουλώθηκαν από τον Μεγάλο Έλληνα Στρατηλάτη, αν και στην εποχή του οι πρόγονοί τους βρίσκονταν πολύ βορειότερα. Αυτά, βέβαια, είναι γνωστά σε όσους γνωρίζουν έστω και επιφανειακά την Ιστορία.

Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο σκοπιανός πρωθυπουργός επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τις σκοπιανικές διεκδικήσεις, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ελατήριο για την επίθεσή του εναντίον της Ελλάδος ήταν οι δηλώσεις Τσίπρα, αποδεικνύοντας έτσι τον ύπουλο ρόλο των συριζαίων στην εθνοπροδοσία.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skopianos-prwthupourgos-opws-eipe-o-tsipras-eimaste-ki-emeis-apogonoi-tou-m#ixzz52BpmUdfn

Exit mobile version