Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μητσοτάκης: Στηρίζω κι εγώ την προδοσία της Μακεδονίας μας!

Μητσοτάκης: Στηρίζω κι εγώ την προδοσία της Μακεδονίας μας!

Βαρυσήμαντες δηλώσεις στην εφημερίδα «Το Βήμα» έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου αναφέρθηκε επί παντός του επιστητού. Οι δηλώσεις του σε όλα τα ζητήματα ήταν καθαρά προεκλογικές και ως εκ τούτου ανάξιες λόγου. Όλες πλην μίας, η οποία ήταν πλήρως ειλικρινής και αφορούσε ένα μέγα εθνικό ζήτημα, αυτό της ονομασίας των σκοπίων.

Πριν πούμε το οτιδήποτε σας παραθέτουμε την δήλωση Μητσοτάκη:

«Την εθνική γραμμή για το Σκοπιανό χάραξε η κυβέρνηση Καραμανλή, στο Βουκουρέστι, το 2008. Μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων – erga omnes, όπως λέγεται – και επίλυση του ζητήματος του ονόματος ως προϋπόθεση για την ένταξη της πΓΔΜ στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Θυμίζω ότι υπουργός αυτής της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν και ο κ. Καμμένος, που τότε δεν είχε εκφράσει καμία αντίρρηση.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τελείως αλλοπρόσαλλη στάση και σε αυτό το ζήτημα. Αν ο κ. Καμμένος δεν στηρίζει μια κεντρική κυβερνητική επιλογή, τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα δεδηλωμένης. Και περιμένουμε να τοποθετηθεί επιτέλους ο κ. Τσίπρας για το θέμα αυτό, αντί να ασχολείται με τον κ. Καμμένο μόνο για να τον καλύψει για τα σκάνδαλά του. Με απλά λόγια, αν δε μπορούν να συμφωνήσουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν. Και για να προλάβω ένα πιθανό ερώτημά σας, είναι προφανές και αυτονόητο ότι δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους».

Με απλά λόγια, η θέση της Νέας Δημοκρατίας, όπως εκφράζεται διαχρονικά είναι η προδοσία της Μακεδονίας μας. Όπως ευθαρσώς παραδέχτηκε ο Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία ήταν η πρώτη παράταξη που πρόδωσε την Μακεδονία μας και εγκαινίασε την «γραμμή» της σύνθετης ονομασίας.

Το μόνο που τον ενδιαφέρει τον Μητσοτάκη είναι να μην το παίζει «μακεδονομάχος» ο Καμμένος. Σε αυτό έχει δίκιο, αφού δεν γίνεται να στηρίζει την κυβέρνηση των ανθελλήνων και παράλληλα να παριστάνει τον πατριώτη. Τον «καρφώνει», μάλιστα, ο Μητσοτάκης θυμίζοντας προς άπαντες πως τότε ήταν υπουργός της κυβερνήσεως Καραμανλή, που εγκαινίασε την πολιτική της σύνθετης ονομασίας και δεν είχε εκφράσει καμία αντίρρηση.

Τι έχουν να πουν, άραγε, για όλα αυτά οι άλλοι “μακεδονομάχοι” της Νέας Δημοκρατίας;

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mhtsotakhs-sthrizw-ki-egw-thn-prodosia-ths-makedonias-mas#ixzz52DwdgFGb

Exit mobile version