Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την επιβολή και τέταρτου Μνημονίου άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την επιβολή και τέταρτου Μνημονίου άφησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν

Όταν ο κατεξοχήν εκφραστής των δανειστών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για την έλευση ενός ακόμη (του τέταρτου) Μνημονίου, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε την τραγική κατάσταση ομηρίας στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Ο λόγος για τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν (και διακαή πόθο της ΝΔ για συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της στις επόμενες εκλογές) Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι τα μνημονιακά μέτρα ήρθαν για να μείνουν και ότι θα υπάρξει πρόβλεψη για πρόσθετη στήριξη της Χώρας μας μετά το τρέχον πρόγραμμα, εφόσον χρειαστεί. «Τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώνεται το Μνημόνιο έτσι όπως το ξέρουμε και είναι η πρώτη φορά από το 2009 που ένα πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί» τόνισε ο Σχοινάς, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και πρόσθεσε:

«Αποτελεί κοινή πεποίθηση ότι γυρίζουμε σελίδα και ότι το κεφάλαιο εμπιστοσύνης στις σχέσεις Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης το έχτισε κυρίως ο ελληνικός λαός με τις ιστορικές θυσίες του τα τελευταία επτά οκτώ χρόνια …  Αυτό το κεφάλαιο εμπιστοσύνης πρέπει να το κατοχυρώσουμε, πρέπει να το προστατέψουμε και είναι και η βάση πάνω στην οποία πρέπει να στηρίζουμε τις μεταμνημονιακές μας στοχεύσεις».

Ερωτηθείς για τη μεταμνημονικακή εποπτεία της Χώρας μας, ξεκαθάρισε ότι οι σχετικές συζητήσεις θα καταλήξουν σε ένα πλαίσιο που θα καθιστά σαφές ότι «τα μεγάλα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα δεν θα αναστραφούν και ότι την περίπτωση μετά τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη της, θα μπορεί να βασίζεται στη ενεργό στήριξη και αρωγή της Ευρώπης».

Με απλά λόγια, ένα ακόμη Μνημόνιο θα βρίσκεται προ των πυλών, καθιστώντας την κατοχή της Χώρας από τους διεθνείς τοκογλύφους ακόμη πιο δυσβάσταχτη και επώδυνη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ola-ta-endechomena-anoichta-gia-thn-epibolh-kai-tetartou-mnhmoniou-afhse-o#ixzz52V6OxT2S

Exit mobile version