Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η περιπέτεια μιας Χριστουγεννιάτικης Φάτνης στην «πολιτικά ορθή» Γαλλία

Η παράνοια της «πολιτικής ορθότητας» επέλεξε να χτυπήσει και την κατεξοχήν Χριστιανική γιορτή, αυτή των Χριστουγέννων. Στην γαλλική πόλη Beziers, στον γαλλικό Νότο, ο δήμαρχός της, ένας πρώην τροτσκιστής που εξελέγη με την στήριξη του κόμματος της Λεπέν, «τόλμησε» να κάνει το εξής «φασιστικό» ατόπημα: να βάλει στην είσοδο του δημαρχείου μια Χριστουγεννιάτικη Φάτνη.

Ο νομάρχης δεν έμεινε απαθής μπροστά σε αυτήν «ακροδεξιά» πρακτική, να στολίζει δηλαδή ο δήμος με φάτνες την πόλη τα Χριστούγεννα, και του έκανε… μήνυση. Το δικαστήριο αντέδρασε άμεσα και εκδίκασε την υπόθεση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Απεφάνθη ότι ο δήμαρχος έπρεπε να ξηλώσει τη φάτνη, με το σκεπτικό ότι «τέτοια κατασκευή σε δημόσιο χώρο επιτρέπεται μόνο στο πλαίσιο πολιτιστικών, καλλιτεχνικών και εορταστικών γεγονότων και, αφού η κατασκευή δεν παριστάνει κάποιους συγκεκριμένους καλλιτεχνικούς χαρακτήρες αλλά συνηθισμένες χριστουγεννιάτικες φιγούρες, πρέπει να αφαιρεθεί!». Ωστόσο ο Menard, ο δήμαρχος του Biziers, δεν το έβαλε κάτω. Ξαναέστησε τη φάτνη 10 μέτρα πιο μακριά από το δημαρχείο, σε ένα ξενοδοχείο και έκανε μήνυση.

Πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν η όλη ατμόσφαιρα παρέπεμπε στα χαζοχαρούμενα στερεότυπα της «πολιτικής ορθότητας», με την μορφή αμφιλεγόμενων ηθικά καλλιτεχνών, όπως ο Μάικλ Τζάκσον, η Μαντόνα και ο Τζωρτζ Μάικλ, και σε δημιουργίες-τερατουργήματα όπως το μπολσεβίκικης νοοτροπίας «χριστουγεννιάτικο» μνημείο των Ιωαννίνων. Όπως βεβαίως, «δεν θα έτρεχε κάστανο» αν αντικαθιστούσαν την «θρησκευτικά φανατική» ευχή «Καλά Χριστούγεννα» με το γενικό και αόριστο «καλές γιορτές» ή «καλές διακοπές».

Ο πόλεμος κατά των Χριστουγέννων και-κυρίως-εναντίον όλων όσα αυτά εκφράζουν αποτελεί μια πάγια τακτική εδώ και πολλά χρόνια των υπεύθυνων-ανεύθυνων της «πολιτικής ορθότητας» . Το κάνουν, μάλιστα, τόσο φανατικά και χοντροκομμένα, ώστε να μην κρατούν στο ελάχιστο έστω κάποια στοιχειώδη προσχήματα. Αυτό, όμως, από την μια γελοιοποιεί τους εμπνευστές αυτού του πολέμου, ενώ από την άλλη δείχνει πόσο επικίνδυνα πορωμένοι εναντίον των πολιτιστικών παραδόσεων της Ευρώπης είναι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-peripeteia-mias-christougenniatikhs-fatnhs-sthn-politika-orthh-gallia#ixzz52XtDonbx

Exit mobile version