Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν προτίθεται να κατεβάσει η ΝΔ για Δήμαρχο Θεσσαλονίκης!

Τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν προτίθεται να κατεβάσει η ΝΔ για Δήμαρχο Θεσσαλονίκης!

Θα τον στηρίξει στον δεύτερο γύρο ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ…

Μόλις πριν λίγες ημέρες γράφαμε για τον κατεξοχήν εκφραστή των δανειστών, τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, και το ανοιχτό ενδεχόμενο για την επιβολή (και) τέταρτου Μνημονίου που άφηνε.

Είναι γνωστό επίσης, ότι η ΝΔ επιθυμεί να τον κατεβάσει ως υποψήφιο βουλευτή στις επόμενες εκλογές. Φαίνεται, όμως, ότι τον προορίζει και ως υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης! Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» όπου υπό τον τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Σχοινά στη Θεσσαλονίκη» και υπότιτλο «οι πολιτικές του φιλοδοξίες και η αβάντα στο αφήγημα του Τσίπρα» αναφέρονται τα εξής:

«Ο Μ. Σχοινάς, ο Έλληνας εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος διεκδικητής από τον χώρο της Κεντροδεξιάς του δημαρχιακού θώκου της Θεσσαλονίκης. Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες πυκνώνει τις παρεμβάσεις του αναφορικά με την πορεία του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδος, υιοθετώντας την άποψη ότι η χώρα εντός του 2018 θα εξέλθει από τα μνημόνια, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να αξιολογηθεί και υπό το πρίσμα των πολιτικών του φιλοδοξιών.

Διότι η έμμεση αβάντα που δίνει στο συγκεκριμένο αφήγημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται στο τέλος να του εξασφαλίσει και τη διακριτική στήριξη των οργανωμένων δυνάμεων του κυβερνώντος κόμματος προς το πρόσωπό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εδώ αξίζει, επίσης, να επισημάνουμε ότι ο Α. Τσίπρας, προτού γίνει πρωθυπουργός, είχε διεκδικήσει για λογαριασμό της ευρωπαϊκής Αριστεράς, τη θέση του προέδρου της Κομισιόν, έχοντας αντίπαλο τον Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Και όταν ο τελευταίος κέρδισε την πρωτιά στην επίμαχη αναμέτρηση ο Α. Τσίπρας αναγνώρισε ότι το προβάδισμά του πρέπει να γίνει σεβαστό από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και να υποστηριχθεί για την προεδρία της Κομισιόν. Υπό το πρίσμα αυτό, δεν θα μας προκαλέσει έκπληξη εάν ο ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Θεσσαλονίκης δώσει γραμμή εκεί όπου πρέπει υπέρ του στενού συνεργάτη του Ζ. Κ. Γιούνκερ Μαργαρίτη Σχοινά».

Τι κρατάμε από τα όσα διαβάσαμε;

α) ότι ο «his master voice» άνθρωπος της Κομισιόν είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει την επιλογή της ΝΔ για τον Δήμο Θεσσαλονίκης
β) ότι ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δυνατόν να δώσει γραμμή υποστήριξης στον υπάλληλο του Γιούνκερ.

Πιο υπόδουλη στα μνημονιακά δεσμά συμπεριφορά απ’ αυτή της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ton-ekproswpo-tupou-ths-komision-protithetai-na-katebasei-h-nd-gia-dhmarcho#ixzz52hPRN4Ya

Exit mobile version