Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συντάξεις πείνας από “κοινωνικά ευαίσθητους” Συριζαίους: Αναμένονται μειώσεις μέχρι και 70%!

Πρόσφατα ο Κατρούγκαλος μας έλεγε πόσο αξέχαστα του έμειναν τα Χριστούγεννα κατά τα οποία έγραφε τον νόμο για τις συντάξεις. Ε, λοιπόν, ο νόμος πλέον αρχίζει και εφαρμόζεται και πλέον θα μείνει… αξέχαστος και στους συνταξιούχους.

Με βάση τους νέους υπολογισμούς, οι επικουρικές συντάξεις για τους ασφαλισμένους μετά το 1993 θα είναι μειωμένες κατά 40%, ενώ γι’ αυτούς πριν από το 1993 η μείωση θα αγγίζει το 70%.

Βαρύτερες απώλειες θα υποστούν οι χαμηλόμισθοι του ιδιωτικού τομέα που θα πάρουν επικουρική ακόμα και 30-40 ευρώ, ενώ και στους άλλους κλάδους η μέση επικουρική θα κυμαίνεται από 145 έως 157 ευρώ.

Μιλάμε για συντάξεις πείνας, βεβαίως, οι οποίες οδηγούν στον θάνατο και την ανέχεια τους γηραιότερους, οι οποίοι παρά τα χρόνια εργασίας τους δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των καιρών.

Πρόκειται, βεβαίως, για την μετουσίωση σε νόμο της μνημονιακής αναλγησίας που είχε κάποτε εκφραστεί από έναν βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο οποίος είχε πει ότι αν ο παππούς μπορεί να δώσει 50 ευρώ χαρτζηλίκι στον εγγονό, τότε το κράτος θα πρέπει να πάρει αυτό το πενηντάρικο.

Το μακάβριο της όλης υποθέσεως είναι ότι πλέον μπαίνει ευθέως στην συνάρτηση το προσδόκιμο ζωής και η ηλικία θανάτου (στην περίπτωση της μεταβίβασης της σύνταξης), γεγονότα που κάνουν τον ΕΝΦΙΑ για την… τελευταία κατοικία να φαίνεται μία πολιτική που μάλλον θα εξετάζει το υπουργικό συμβούλιο για αύξηση των εσόδων και πάταξη των… μπαταχτσήδων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suntajeis-peinas-apo-koinwnika-euaisthhtous-surizaious-anamenontai-meiwseis#ixzz537y4YlGJ

Exit mobile version