Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μνημονιακή κατάντια: Κύριο μέσο βιοπορισμού για τους φτωχούς Έλληνες οι συντάξεις των ηλικιωμένων συγγενών τους!

Μνημονιακή κατάντια: Κύριο μέσο βιοπορισμού για τους φτωχούς Έλληνες οι συντάξεις των ηλικιωμένων συγγενών τους!

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Χώρα εξαιτίας της μνημονιακής κατοχής αποτυπώνεται και από το ότι σε κύριο μέσο βιοπορισμού για τους φτωχούς Έλληνες- ακόμη και για τους νέους σε παραγωγική ηλικία- μετατρέπονται οι συντάξεις των ηλικιωμένων συγγενών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal».

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, το συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας έχει μετατραπεί σε «de facto δίχτυ κοινωνικής πρόνοιας για τους πιο ευάλωτους πολίτες, με εκατομμύρια ηλικιωμένους να χρησιμοποιούν τα χρήματα της σύνταξης για να παράσχουν τα αναγκαία στις οικογένειές τους».

Με την κατάρρευση της Ελληνικής οικονομίας και την ανεργία στο 21%, οι συνταξιούχοι παρέχουν την κύρια πηγή εισοδήματος για το ήμισυ των κατοίκων της Χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 2016 η Ελλάδα χορήγησε 30.000.000 ευρώ σε συντάξεις, αλλά λιγότερα από 1δισ. ευρώ σε επιδόματα ανεργίας, τα οποία λαμβάνει μόνο ένας στους τρείς Έλληνες ανέργους.

Αυτή η ευρεία εξάρτηση από τις συντάξεις αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση για μεγάλη μερίδα πληθυσμού, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέο γύρο συνταξιοδοτικών περικοπών το 2018 και το 2019. Σε μία Χώρα όπου τα δύο τρίτα σχεδόν των Ελλήνων εργαζομένων δεν έχουν θέση πλήρους απασχόλησης και κυρίως νέοι άνθρωποι εργάζονται για λιγότερα από 400 ευρώ μηνιαίως, το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι ζουν στα όρια της φτώχειας και εξαρτώνται από την στήριξη της οικογένειάς τους, δείχνει το μέγεθος της μνημονιακής λαίλαπας που μαστίζει την Πατρίδα και τον Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/wall-street-journal-kurio-meso-bioporismou-gia-tous-ftwchous-ellhnes-oi-sun#ixzz539aONyR2

Exit mobile version