Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η γεωοικονομία στο έλεος του σιωνιστικού κατεστημένου

Η γεωοικονομία στο έλεος του σιωνιστικού κατεστημένου

Η διεθνής οικονομική κατάσταση στο ανατέλλων νέο έτος φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά αντιφατική και απροσδιόριστη. Η διεθνής οικονομία αναπτύσσεται, τα χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη, τα ποσοστά ανεργίας μειώνονται και η βιομηχανία εμφανίζει θετικούς δείκτες και περιθώρια αισιοδοξίας. Ταυτόχρονα όμως ο κόσμος ασφυκτιά κάτω από το υψηλότερο χρέος στην ιστορία του, υποφέρει από μια τεράστια κοινωνική ανισότητα και κινδυνεύει από το ξέσπασμα μιας οικονομικής κρίσης μεγαλύτερης από αυτήν του 2007-2008. Δικαίως λοιπόν οι σκεπτόμενοι άνθρωποι αναρωτιούνται αν το μέλλον μας θα είναι ήρεμο ή αν μας επιφυλάσσει ιστορικούς κινδύνους και αν υπάρχει οικονομική θεωρία που να μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια  σε αυτά τα εύλογα ερωτήματα.

Ζούμε σε μια εποχή που όμοια της δεν έχει ξαναϋπάρξει. Το παγκόσμιο οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα που έχει επιβληθεί από το διεθνές σιωνιστικό κατεστημένο έχει ήδη πεθάνει από το 2008. Εξακολουθεί να λειτουργεί επειδή διατηρείται εν ζωή  από τις κεντρικές τράπεζες, ακριβώς όπως ένας ασθενής διατηρείται εν ζωή στην μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ όλα τα όργανα του είναι κλινικά νεκρά. Μετά  την οικονομική κατάρρευση του 2008, οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες τροφοδότησαν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα με 18 τρισεκατομμύρια δολάρια και ταυτόχρονα μείωσαν τα επιτόκια σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα.

Όλο αυτό το «φθηνό» χρήμα, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω είναι χάρτινο χωρίς κανένα αντίκρισμα, εισήλθε στην οικονομική κερδοσκοπία δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου στρέβλωση των αγορών. Και για να το πούμε σε απλή, κατανοητή γλώσσα. Εάν κάποιος μπορούσε πριν το 2008 να υποθέσει με σχετική βεβαιότητα ότι οι τιμές των μετοχών εκφράζουν την ευρωστία μιας επιχείρησης, μετά το 2008 τούτο πλέον δεν ισχύει. Οι μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, πολυεθνικές και υπερεθνικές, χρησιμοποίησαν το φθηνό χρήμα για να αγοράσουν τις δικές τους μετοχές και να αυξήσουν έτσι τεχνητά και σε υπερθετικό βαθμό την αξία των επιχειρήσεων τους. Επίσης ενώ στο παρελθόν το ύψος και τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων μαρτυρούσαν κάτι σχετικά με την χρηματοπιστωτική ισχύ μιας χώρας, τώρα αυτό δεν ισχύει πλέον. Οι κεντρικές τράπεζες έσωσαν πολλές χώρες από την πτώχευση αγοράζοντας τα ομόλογα τους σε διογκωμένες τιμές και μέσω τεχνητής ζήτησης, τουτέστιν δημιούργησαν αγορές ομολόγων εκεί που δεν υφίσταντο.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Σημαίνουν ότι ζούμε σε ένα οικονομικό σύστημα το οποίο είναι τεχνητά διογκωμένο από την δημιουργία χάρτινου χρήματος και υπέρμετρη μείωση επιτοκίων. Αυτό δεν  μπορεί να μην έχει μοιραίες παρενέργειες, διότι οι κεντρικές τράπεζες λειτουργούν με το ίδιο σύστημα που λειτουργούν όλα τα άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του διεθνούς σιωνιστικού καπιταλισμού: Τα χρήματα με τα οποία τροφοδοτούν την αγορά πρέπει να επιστραφούν. Αν αυτό δεν γίνεται τότε αυξάνει σε υπερθετικό βαθμό το παγκόσμιο χρέος. Για να διευκολυνθεί η εξυπηρέτηση του παγκόσμιου χρέους πρέπει να αυξηθεί ο πληθωρισμός, τουτέστιν η άνοδος του γενικού επιπέδου των τιμών αναγκάζει το χρέος να μειωθεί σε σχέση με τις νομισματικές αξίες. Ωστόσο η αύξηση του πληθωρισμού απαιτεί δημιουργία χρημάτων (τύπωμα χαρτιού δηλαδή) και μείωση των επιτοκίων, δηλαδή απαιτεί ακριβώς εκείνα τα μέσα που τροφοδότησαν το σύστημα μετά το 2008. Πρόκειται περί ενός γόρδιου δεσμού που ούτε καν μπορεί να κοπεί, εκτός και αν επιχειρηθεί ένας παγκόσμιος πόλεμος.

Η σημερινή κατάσταση  των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών που ελέγχονται από το διεθνές σιωνιστικό κατεστημένο, με εξαίρεση ολίγες κεντρικές τράπεζες όπως της Ρωσίας και Κίνας, μπορεί να περιγραφεί ως εξής: Η νομισματική τους πολιτική φαινομενικά δημιουργεί κάποια θετικά αποτελέσματα, στην πραγματικότητα όμως το όλο σύστημα καταρρέει. Θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με τον τοξικομανή ο οποίος παρουσιάζει προσωρινή βελτίωση επειδή παίρνει την δόση του, ενώ λόγω της χρόνιας εξάρτησης του τα όργανα του είναι έτοιμα να καταρρεύσουν χωρίς προειδοποίηση.

Το πότε θα επέλθει η κατάρρευση δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια, διότι τα μέσα χειραγώγησης των κεντρικών τραπεζών (ΜΜΕ, δουλικές κυβερνήσεις και κόμματα) εξακολουθούν να υποστηρίζουν με το αζημίωτο το σύστημα  για να αποτραπεί το μοιραίο.  Όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει μόνο μια διέξοδος από την παρούσα κατάσταση: Πρέπει να αφαιρέσουμε μια για πάντα από την παγκόσμια σιωνιστική ελίτ των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων τον έλεγχο της πορείας της παγκόσμιας οικονομίας, τον έλεγχο του μέλλοντος μας πριν αυτά τα καθάρματα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης μας οδηγήσουν στο έρεβος ενός παγκόσμιου πολέμου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-gewoikonomia-sto-eleos-tou-siwnistikou-katesthmenou#ixzz53CeEQ7s2

Exit mobile version