Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πατριδοκάπηλος Καμμένος: Έχω δώσει λευκή επιταγή στον Κοτζιά να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας!

Πατριδοκάπηλος Καμμένος: Έχω δώσει λευκή επιταγή στον Κοτζιά να ξεπουλήσει το όνομα της Μακεδονίας!

Έκτακτη και κεκλεισμένων των θυρών κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα της Μακεδονίας μας έλαβε χώρα πριν από λίγη ώρα και παρότι δεν μπορούμε να έχουμε γνώση για το τι ειπώθηκε μέσα, μπορούμε να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας από τις σχετικές δηλώσεις Κοτζιά και Καμμένου.

Πρώτος βγήκε ο Κοτζιάς, ο οποίος τόνισε ότι «η κυβέρνηση στηρίζει και διαπραγματεύεται για μια σύνθετη ονομασία ενιαία σε όλες τις λύσεις κάτι που είχε προβάλει η Ελλάδα στο Βουκουρέστι». Η αναφορά Κοτζιά σχετίζεται με την θέση της κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας στο Βουκουρέστι, όταν για πρώτη «λανσαρίστηκε» η «λύση» της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό.

Αμέσως μετά από το συμβούλιο εξήλθε ο Καμμένος, ο οποίος το μόνο κατάφερε είναι να κάνει ευρέως αντιληπτό ότι… δουλεύει τον κόσμο.

Κατά πρώτον έπλεξε το εγκώμιο του Κοτζιά, λέγοντας δύο φορές ότι του έχει εμπιστοσύνη και τονίζοντας ότι «ο Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε μετά όπως ο Σαμαράς ή από αυτούς που άλλα συμφωνούν και παράλληλα υπονομεύουν τον πρωθυπουργό όπως η Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι».

Αμέσως μετά συνέχισε λέγοντας ότι «εγώ είπα από την πρώτη στιγμή ότι ο ελληνικός όρος Μακεδονία όπως έχει αποφασιστεί στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών είναι πάγια θέση, επιμένω σε αυτή και πιστεύω ότι η λύση που θα δοθεί θα διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα θα είναι αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».

Ο Καμμένος, λοιπόν, από την μία λέει ότι εμμένει να το παίζει «μακεδονομάχος», αλλά από την άλλη έχει πλήρη εμπιστοσύνη στον Κοτζιά, που αγωνίζεται για να δώσει το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς. Επιπρόσθετα των δύο παραπάνω ήδη αντιφατικών, υποστηρίζει την θέση της κυβερνήσεως Καραμανλή στο Βουκουρέστι που συμβαδίζει με την σημερινή θέση του Σύριζα και καθόλου με «μακεδονομάχο».

Μας μπέρδεψε ομολογουμένως ο «σύντροφος» Πάνος Καμμένος. Τελικά, τι ακριβώς υποστηρίζει; Αλλά μάλλον υποστηρίζει το οτιδήποτε θα τον κρατήσει στην καρέκλα του Υπουργού Εξοπλιστικών Προγραμμάτων. Άλλωστε, τον «κάρφωσε» πρωί – πρωί ο Τζανακόπουλος, ο οποίος είπε πως ό,τι κι αν συμβεί ο Καμμένος «δεν έχει τη διάθεση να πυροδοτήσει μία κυβερνητική, πολιτική κρίση».

Εμείς, πάντως αυτό που έχουμε καταλάβει είναι ότι ακόμα και αν ο Τσίπρας αποφασίσει να μιμηθεί τον Βελουχιώτη και να προαναγγείλει «Ελλάδα μέχρι την Λαμία», ο Καμμένος δεν πρόκειται να κουνηθεί από την καρέκλα του. Το πολύ – πολύ να αλλάξει πλευρό για να ξεπιαστεί…

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/patridokaphlos-kammenos-echw-dwsei-leukh-epitagh-ston-kotzia-na-jepoulhsei#ixzz53EhLyjnU

Exit mobile version