Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέχρι και ο νεοδημοκράτης πρόεδρος του ΤΕΕ ομολογεί την καταστροφή από την εφαρμογή των μνημονίων

Μέχρι και ο νεοδημοκράτης πρόεδρος του ΤΕΕ ομολογεί την καταστροφή από την εφαρμογή των μνημονίων

Το εργασιακό αδιέξοδο από τις μνημονιακές πολιτικές των ελεύθερων επαγγελματιών διπλωματούχων μηχανικών που είναι εγγεγραμμένοι στο ΤΕΕ και άρα ασφαλισμένοι στον ΕΦΚΑ(ΤΣΜΕΔΕ) παραδέχθηκε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γεώργιος Στασινός.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία) παραδέχθηκε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι διπλωματούχοι μηχανικοί που είναι εγγεγραμμένοι στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ ανέφερε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ότι δεν έχει πλέον νόημα να εργάζεται ένας ελεύθερος επαγγελματίας διπλωματούχος μηχανικός με τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές και την υπέρμετρη φορολόγηση.

Όμως σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η τρέχουσα ασφαλιστική και φορολογική πολιτική έχει επιβληθεί διαχρονικά από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εφαρμόζουν πιστά τα μνημόνια των ξένων τοκογλύφων.

Σύμφωνα πάντοτε με τα λεγόμενα του περίπου 5 χιλιάδες μηχανικοί διαγράφονται από το ΤΕΕ κάθε χρόνο, ενώ το 80% και πλέον των μηχανικών δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι. Αυτή η ζοφερή κατάσταση είναι εύκολο να εξηγηθεί μιας και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί θα πρέπει να καταβάλουν εισφορές 37,95% συν την φορολογία εισοδήματος που μπορεί να φτάσει έως και το 45%. Φυσικά στα προηγούμενα ποσά έρχεται να προστεθεί η παράλογη προκαταβολή φόρου στο 100% καθώς και οι νέες άδικες υπερφορολογήσεις για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες που ξεκινούν το 2018 ως προαπαιτούμενα των ξένων τοκογλύφων.

Είναι προφανές ότι η παραπάνω άδικη υπερφορολόγηση μαζί με τις αντίστοιχες υπερβολικές ασφαλιστικές εισφορές σκοπεύουν στην διάλυση του επαγγέλματος του διπλωματούχου μηχανικού στην Ελλάδα, καθώς και στον περιορισμό του αριθμού απόδοσης συντάξεων στο απώτερο μέλλον.

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα εφαρμογής των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών των ξένων τοκογλύφων από τις πειθήνιες μνημονιακές κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-neodhmokraths-proedros-tou-tee-omologei-thn-katastrofh-ston-klado-twn-mhc#ixzz53OtvlRIW

Exit mobile version