Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Bloomberg: Αυτό είναι το σχέδιο των διεθνών τοκογλύφων – Δύο νέα πακέτα μέτρων μέχρι το καλοκαίρι και μετά νέο μνημόνιο

Bloomberg: Αυτό είναι το σχέδιο των διεθνών τοκογλύφων - Δύο νέα πακέτα μέτρων μέχρι το καλοκαίρι και μετά νέο μνημόνιο

Την ώρα που οι συριζαίοι ετοιμάζουν τα πυροτεχνήματα για την «έξοδο από τα μνημόνια» και τις εκλογές που θα έρθουν αμέσως μετά με τους παιάνες ακόμα στα αυτιά των Ελλήνων, οι διεθνείς τοκογλύφοι καταστρώνουν υπογείως τα πραγματικά τους σχέδια για την Ελλάδα.

Τα σχέδια αυτά αποκάλυψε το Bloomberg σε σχετικό άρθρο, όπου… ευγενικά τοποθετείται για «δύσκολη καθαρή έξοδο» και αναφέρει επί λέξει ότι μετά την λήξη του παρόντος προγράμματος θα υπογραφεί άλλο ένα «μνημόνιο παρακολούθησης», το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το 2022, όσο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι συριζαίοι έχουν υποσχεθεί πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5%.

Επιπλέον, αυτού έχουμε ένα εξοντωτικό πακέτο μέτρων που θα ψηφιστεί εντός των επομένων ημερών και άλλο ένα πακέτο 82 μέτρων που θα έρθουν γύρω στον Μάρτιο για να πλήξει τους Έλληνες. Και, βέβαια, αυτό που δεν λένε ότι μετά το 2022 θα υπογραφεί και άλλο μνημόνιο μέχρι το 2080 και… βάλε.

Όλα αυτά αποτελούν τις πιο καλές προβλέψεις, που γίνονται με γνώμονα ότι όλες οι προϋποθέσεις που μεσολαβούν (εκδόσεις ομολογιακών δανείων, Stress test τραπεζών κλπ) θα πάνε κατ’ ευχή. Και με την ύψιστη προϋπόθεση, βεβαίως, ότι τα υποζύγια θα συνεχίσουν αντέχουν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/bloomberg-auto-einai-to-schedio-twn-diethnwn-tokoglufwn-duo-nea-paketa-metr#ixzz53VgdHaiH

Exit mobile version