Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται νέο κύμα πλειστηριασμών μέχρι το Eurogroup, για να ικανοποιηθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι

Έρχεται νέο κύμα πλειστηριασμών μέχρι το Eurogroup, για να ικανοποιηθούν οι διεθνείς τοκογλύφοι

Προσπαθώντας οι εντολοδόχοι της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης να αποδείξουν την προσήλωσή τους στα αφεντικά τους και την τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να συμβεί αυτό. Στα πλαίσια αυτά, φωτιά παίρνουν οι πλειστηριασμοί έως τις 22 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία το Eurogroup αναμένεται να επικυρώσει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Περισσότερα από 50 ακίνητα έχουν προγραμματιστεί να βγουν άμεσα στο σφυρί, προκειμένου να πειστούν οι δανειστές ότι η μείωση των «κόκκινων δανείων» θα τρέξει με γοργούς ρυθμούς και να ανάψουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης 5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, πλειστηριασμοί θα διενεργηθούν αυτή και την επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, θα εκπλειστηριαστούν ακίνητα στις 10, 11 και στις 17 Ινουαρίου, με επισπεύδουσες τράπεζες την Eurobank, την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς. Για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου έχουν προγραμματιστεί 26 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στα γραφεία συμβολαιογράφων σε Αθήνα και Πειραιά.

Μέχρι τις αρχές του Φεβρουαρίου, προτού ξεκινήσουν τα stress tests, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 100 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε όλη την επικράτεια. Ο SSM πιέζει για την διενέργεια περίπου 3.000 φυσικών και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων «κόκκινων» δανείων μέχρι και το τέλος Μαρτίου, ενώ στόχος των τραπεζών παραμένει μέχρι και τον Ιούλιο, να διενεργούνται 1.000-1.200 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μηνιαίως, για να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τους 2.000 τον μήνα τους τελευταίους μήνες του 2018, ώστε ο συνολικός αριθμός να φτάσει τους 18.000.

Άλλη μια απόδειξη ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πήρε «επάξια» την σκυτάλη της μνημονιακής διαχείρισης από τις προηγούμενες ξενόδουλες κυβερνήσεις και φροντίζει να μετατρέψει το ψευδεπίγραφο προεκλογικό σύνθημά της «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» σε «κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erchetai-neo-kuma-pleisthriasmwn-mechri-to-eurogroup-gia-na-ikanopoihthoun#ixzz53ayxUt6v

Exit mobile version