Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πανευτυχής ο Ζάεφ: Ο Τσίπρας μας παραχώρησε την “συνιδιοκτησία” του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Πανευτυχής ο Ζάεφ: Ο Τσίπρας μας παραχώρησε την “συνιδιοκτησία” του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Στην διπλωματία και μία φράση μπορεί να αποτελέσει την απαρχή εξελίξεων. Σε αυτή την κατεύθυνση, η φράση που είπε πρόσφατα ο Τσίπρας ότι οι σκοπιανοί δεν είναι οι… μόνοι κληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου ξεκίνησε ή μάλλον πρόδωσε τις εξελίξεις, βάσεις των οποίων οι σκοπιανοί καθίστανται συνιδιοκτήτες του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Θυμίζουμε τι είχε πει ο Τσίπρας: «Ίσως το 2018 να είναι ένα έτος, όπου θα μπορούμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάνει ουσιαστικά βήματα προς τα μπρος. Αν σταματήσει μια, κατά την άποψή μου, αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αν σταματήσει μια αλυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχτεί μια λύση στην ονομασία, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες. Σε αυτήν την προοπτική, βεβαίως, εγώ πρώτος θα είμαι που θα σπεύσω, ώστε η Ελλάδα να εγγυηθεί την αναπτυξιακή προοπτική και την ασφάλεια της γείτονος χώρας».

Στην χθεσινή συνέντευξή του, λοιπόν, ο Ζάεφ, πέρα από τα συγχαρητήρια στον Καμμένο για την ενδοτική του στάση αναφέρθηκε και στο συγκεκριμένο ζήτημα, λέγοντας: «Ταυτόχρονα δήλωσα χωρίς προκαταλήψεις, όταν σχολίασε ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας ότι εάν η κυβέρνηση των Σκοπίων επιθυμεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω στην κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος, το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να αποποιηθεί ότι είναι η μοναδική κληρονόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Εγώ το δήλωσα δημόσια επειδή πιστεύω περισσότερο στο μέλλον του δικού μας κράτους, από το να είμαι περιχαρακωμένος στις προκαταλήψεις του παρελθόντος, γιατί γνωρίζω ότι ο Μέγας Αλέξανδρος θα αποτελούσε το στοιχείο εκείνο που θα μας ενώσει και όχι το στοιχείο διαίρεσης. Έχοντας υπόψη ότι είναι πιο σημαντικό το μέλλον του κράτους μου…».

Αξίζει να σταθεί κανείς σε δύο σημεία της παραπάνω δηλώσεως. Κατά πρώτον ο Ζάεφ τονίζει ότι προβαίνει σε αυτή τη δήλωση έχοντας κατά νου το συμφέρον και όχι γιατί έτσι είναι. Κατά δεύτερον, η φράση του Τσίπρα οδηγεί στην συνιδιοκτησία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όχι στην ιστορική πραγματικότητα, η οποία ορίζει σαφέστατα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν αποκλειστικά και μόνο Έλληνας, όπως αντίστοιχα το βασίλειό του, η Μακεδονία, είναι αποκλειστικά και μόνο Ελληνική.

Αν ο Τσίπρας προέβη σε αυτή την δήλωση από ανικανότητα, τότε οφείλει να παραιτηθεί άμεσα. Κατάφερε με μία δήλωσή του να βάλει και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ένα ζήτημα τετελεσμένο ήδη από την παραδοχή του Γκλιγκόρωφ ότι ουδεμία σχέση έχουν οι Σλάβοι σκοπιανοί με τον Μέγα Αλέξανδρο ή την Μακεδονία.

Βέβαια, η δήλωση Τσίπρα μόνο τυχαία δεν ήταν, αλλά αντιθέτως αποτελεί απόρροια συσσωρευμένων ιστορικών και ιδεολογικών στρεβλώσεων που αποτελούν τον Φρανκενστάιν της εγχώριας εθνοπροδοτικής αριστεράς, οπότε να τον χαίρονται οι κοψοχέρηδες Μακεδόνες που του έδωσαν ψήφο.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής σχολίασε: “Η Χρυσή Αυγή δεν θα επιτρέψει στο αμαρτωλό πολιτικό σύστημα να ξεπουλήσει την Ιστορία, τα Εθνικά Δίκαια και το όνομα της Μακεδονίας μας“.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunenteujh-zaef-me-mia-ataka-tou-tsipra-oi-skopianoi-ginane-sunidiokthtes-t#ixzz53bKCb9NK

Exit mobile version