Σε καταγγελία-σοκ ότι παρακολουθείται ο ίδιος, οι δικηγόροι και όσοι έχουν ταχθεί στο πλευρό των οκτώ Τούρκων κρατουμένων, έκανε ο γνωστός συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, είπε: «Υπήρξε μια αγαστή συνεργασία κράτους, παρακράτους και κυβέρνησης. Κυβέρνηση εννοώ τις εντολές που έρχονται από τους υπουργούς στην αστυνομία, κράτος εν προκειμένω την υπηρεσία ασύλου και την αστυνομία, ενώ παρακράτος κάτι περίεργους ανθρώπους που δεν ξέρω ποιοι είναι. Όπως για παράδειγμα, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμαι, όπως και οι νομικοί παραστάτες των Τούρκων παρακολουθούνται. Έχω περάσει Δικτατορία και δεν είμαι χαζός. Έχω δει τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα και τα πρόσωπα. Αν συνεχιστεί αυτό και σήμερα, θα δουν τα προσωπάκια τους και τα αυτοκίνητά τους στο Facebook» είπε ο κ. Δοξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Εντός ΘΕΜΑτος» με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.
Μάλιστα, την ώρα που προχωρούσε σε αυτή την αποκάλυψη, έκλεισε απότομα (;) η τηλεφωνική γραμμή!
Ο συγγραφέας έκανε λόγο για «κλίμα τρομοκρατίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση», που προκύπτει, όπως εξήγησε, από δηλώσεις κρατικών οργάνων που μιλάνε για πραξικοπηματίες, «τη στιγμή που όλοι οι δικαστές λένε ότι δεν είναι πραξικοπηματίες».
Ακόμη, ο κ. Δοξιάδης αποκάλυψε τις συνθήκες υπό τις οποίες συνελήφθη ο Τούρκος αξιωματικός, μετά την αναστολή χορήγησης ασύλου από το Διοικητικό Εφετείο. «Ο Τούρκος συνελήφθη παρανόμως και μάλιστα έγινε ολόκληρη πλεκτάνη. Εγώ, με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Λευτέρη Παπαγιαννάκη και τους συμπαραστάτες νομικούς, ήμασταν μαζί με τον Τούρκο αξιωματικό στην υπηρεσία ασύλου. Και μας ζήτησε η αστυνομία, δίπλα στην Κατεχάκη, να δηλώσουμε δήθεν πού θα μένει, για να έχει προστασία. Και είπαμε εμείς, ευχαρίστως, να έρθουμε να σας δώσουμε τα στοιχεία. Πήγαμε όλοι στο Αρχηγείο και εκείνη την ώρα μπήκαν στην υπηρεσία ασύλου, πρωτοφανές, και τον συνέλαβαν κάποιοι με πολιτικά. Δηλαδή μας κάλεσαν στην αστυνομία, για να φύγουμε και να μην είμαστε μέσα. Γιατί αν πήγαιναν να τον συλλάβουν και ήμασταν μπροστά, θα γίνονταν άλλα πράγματα» δήλωσε ο κ. Δοξιάδης.
Ο συγγραφέας μίλησε και για τους λόγους που τον έκαναν από την πρώτη στιγμή να πάρει θέση υπέρ των οκτώ Τούρκων κρατουμένων.
«Από τη μία είναι μια αίσθηση πατριωτισμού, που με προσέβαλε ότι ο πρωθυπουργός της πατρίδας μας παρενέβη το Σύνταγμα και τους νόμους σε ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από την άλλη ασχολήθηκα με την υπόθεση, διότι κατάλαβα ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν αποδράσει προς την ελευθερία και θυμήθηκα τα βιώματά μου στη Χούντα. Όταν πήγα και τους είδα πέρυσι, πριν τον Άρειο Πήγα, ένιωσα ότι ήμουν στο κελί των μελλοθανάτων. Έχουμε μια κυβέρνηση που παίζει παιχνίδι απόλυτης υποτέλειας σε μια ξένη δύναμη. Κανονικά θα έπρεπε να ντρέπονται για τον όρκο που έχουν δώσει. Αλλά δεν ντρέπονται βέβαια για τίποτα» κατέληξε ο κ. Απόστολος Δοξιάδης.
Ακούστε τα ηχητικά ντοκουμέντα στο «Πρώτο Θέμα»
(πηγή: protothema.gr)