Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο παραλήρημα υπέρ της λαθρομετανάστευσης από τον Πάπα

Νέο παραλήρημα υπέρ της λαθρομετανάστευσης από τον Πάπα

Ένα νέο λεκτικό παραλήρημα υπέρ της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης είχαμε από τον Πάπα Φραγκίσκο, μιλώντας στους διαπιστευμένους διπλωμάτες 183 χωρών που βρίσκονται στο Βατικανό.

Σήμερα μιλάμε πολύ για τους μετανάστες και το μεταναστευτικό, μερικές φορές μόνο για να προκαλέσουμε πρωτόγονους φόβους… Η Ευρώπη πρέπει να είναι υπερήφανη για την κληρονομιά της, που είναι βασισμένη σε ορισμένες αρχές και σε ένα όραμα του ανθρώπου που βασίζει τα θεμέλια της χιλιετούς ιστορίας της εμπνευσμένη από τη χριστιανική αντίληψη του ανθρώπινου. Η άφιξη των μεταναστών πρέπει να ενθαρρύνει (την Ευρώπη) να ανακαλύψει εκ νέου την πολιτιστική και θρησκευτική της κληρονομιά, έτσι ώστε, ανακτώντας τη συνείδηση των αξιών στις οποίες οικοδομήθηκε, και καταφέρνοντας να κρατήσει ταυτόχρονα ζωντανή την παράδοσή της, να συνεχίσει να είναι ένας φιλόξενος τόπος υποδοχής, προάγγελος της ειρήνης και της ανάπτυξης”, τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος.

Για μια ακόμη φορά, ο Φραγκίσκος δείχνει ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Από την ασφάλεια και την άνεση του Βατικανού, μην έχοντας την παραμικρή ουσιαστική επαφή με τον «έξω κόσμο», ο νυν Πάπας μπορεί να θεωρητικολογεί και να αοριστολογεί ασύστολα, με «επιχειρήματα» τα οποία προκαλούν θυμηδία. Το ότι η άφιξη των λαθρομεταναστών θα «ενθαρρύνει (την Ευρώπη) να ανακαλύψει εκ νέου την πολιτιστική και θρησκευτική της κληρονομιά», όπως με απύθμενο θράσος υποστηρίζει ο Πάπας, θα μπορούσε να αποτελέσει την «τρολιά» της νέας χρονιάς. Και ας μόλις άρχισε αυτή.

Οι μουσουλμάνοι (επί τω πλείστον) «πρόσφυγες» που έρχονται παράνομα στην Ευρώπη θα βοηθήσουν, λέει, την Ευρώπη να ανακαλύψει την παντός είδους κληρονομιά της…

Ένας απλός λαϊκός άνθρωπος θα έλεγε στον Πάπα «για κούνα το κεφάλι σου» ή «τι πίνεις και δεν μας δίνεις;». Εμείς, από την δική μας πλευρά, απλώς εκφράζουμε την θλίψη μας για την κατάντια του θρησκευτικού ηγέτη αρκετών εκατομμυρίων χριστιανών σ’ όλο τον κόσμο και βεβαίως αρνούμαστε να πάρουμε, έστω και ελάχιστα, στα σοβαρά (πόσο μάλλον να δεχθούμε) τις αυτοκτονικές (για την Ευρώπη των Εθνών και τον πολιτισμό της) προτάσεις του ευρισκόμενου σε πλήρη αντιδιαστολή με την πραγματικότητα και τα αληθινά προβλήματα των Εθνών και των Λαών της Ευρώπης «αντιρατσιστή» Πάπα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-lektiko-paralhrhma-uper-ths-lathrometanasteushs-apo-ton-papa#ixzz53m1N5WpW

 

 

 

Η ιστοσελίδα μας δημοσιεύει άρθρα της καθημερινότητας και της πολιτικής μέσα από τα οποία ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Exit mobile version