Την ώρα που η εθνομηδενιστική κυβέρνηση με την συνενοχή ολόκληρου του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι έτοιμη να ξεπουλήσει την Μακεδονία μας, οι αλβανοί γείτονες παίρνουν θάρρος και εγείρουν ζήτημα “τσαμουριάς”.
Πιο συγκεκριμένα, εν όψει της συνάντησής του στην Κορυτσά στις 19 Ιανουαρίου με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά, ο αλβανός υπουργός εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι προκαλεί, καθώς αναφέρει ότι στο «πακέτο» των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών, συμπεριλαμβάνεται και το «ζήτημα της Τσαμουριάς».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ora News», ο αλβανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι στο πακέτο που περιλαμβάνει την άρση του εμπολέμου περιλαμβάνεται και το «τσαμικό ζήτημα» και μεταξύ άλλων το ζήτημα του νεκροταφείου ή του προσκυνήματος των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τα πακέτα επίλυσης των θεμάτων, όπως τα περιέγραψε και τα ανέλυσε στη συνέντευξή του ο Μπουσάτι, είναι:
«Πρώτο πακέτο είναι η επίλυση της εμπόλεμης κατάστασης που συνδυάζεται με το θέμα των Τσάμηδων. Στο πακέτο αυτό υπάρχουν τα ακίνητα των Τσάμηδων, το ζήτημα του νεκροταφείου ή του προσκυνήματος των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στην Αλβανία κ.λπ.»
«Δεύτερο πακέτο είναι τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας και συνδυάζεται με τα δικαιώματα των αλβανών που ζουν στην Ελλάδα».
Επίσης, όπως είπε, υπάρχουν προξενικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν, προκειμένου «να διευκολυνθούν οι συμπατριώτες μας, τόσο από τις άδειες οδήγησης όσο και για την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους, όσων ζουν στην Ελλάδα».
Ως τρίτο πακέτο, ο αλβανός ΥΠΕΞ περιέγραψε το «πακέτο του μέλλοντος», λέγοντας ότι αφορά θέματα που σχετίζονται με την τελική διευθέτηση του συνοριακού καθεστώτος, καθώς υπάρχει η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η υφαλοκρηπίδα από τη μία πλευρά και από την άλλη η απόφαση του 2009 (του συνταγματικού δικαστηρίου που ακύρωσε την Συμφωνία) μαζί με τις θέσεις των δύο πλευρών.
Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει και θέμα χερσαίων συνόρων, κυρίως για τη συντήρηση και τον καλύτερο καθορισμό τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον επί του παρόντος, οι συνομιλίες αναπτύσσονται με διερευνητική διάθεση και όχι με στόχο τη διαπραγμάτευση.
«Εμείς αναμένουμε από την Ελλάδα να συνεχίσει με την άρση του νόμου του εμπολέμου σε συνταύτιση με τη συνταγματική πρακτική. Πρόκειται για ένα θέμα που ανήκει στην ελληνική πλευρά. Εκείνο για το οποίο ενδιαφερόμαστε εμείς, είναι να έχουμε μια αποτελεσματική ακύρωση του νόμου του εμπολέμου, με μια ισοδύναμη πράξη» λέει ακόμη ο Μπουσάτι.
Είναι ξεκάθαρο πως απέναντι σε μια υποτακτική κυβέρνηση ραγιάδων είναι ευτύχημα που οι “καλοί” μας γείτονες δεν έχουν αρχίσει να μοιράζουν την Πατρίδα μας!
Διαβάστε σχετικά: 28 Αυγούστου 1987: Όταν ο Κάρολος Παπούλιας προχωρούσε σε άρση εμπολέμου κατάστασης με την Αλβανία
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sfaliara-apo-ton-albano-upourgo-ejwterikwn-ston-kotzia-tha-milhsoume-kai-gi#ixzz53oHltjCE