Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο χτύπημα στην Παιδεία από τους νεομπολσεβίκους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Καταργούν τους βαθμούς στα γυμνάσια!

Μια ακόμη βαθιά μαχαιριά στην ήδη κατακρεουργημένη παιδεία επιχειρεί η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση και ο περιβόητος Γαβρόγλου. Έτσι, λοιπόν, βαθμοί τέλος στα γυμνάσια της Χώρας, καθώς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συζητάει τώρα εκτός της περιγραφικής αξιολόγησης των μαθητών («σχεδόν καλός», «καλός», «πολύ καλός», «άριστος») και αλφαβητική αξιολόγηση: Δηλαδή Α, Β, Γ που έως σήμερα γνωρίζαμε κυρίως από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Κάτι που σχεδιάζεται, για να περιοριστεί η «βαθμολογική πίεση» στο γυμνάσιο, αλλά και τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού.

Ήδη από φέτος εφαρμόζεται πιλοτικό πρόγραμμα περιγραφικής αξιολόγησης σε 81 νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια, παράλληλα όμως με την βαθμολογία των μαθητών στα γυμνάσια (0-20). Στόχος στο άμεσο μέλλον οι βαθμοί να καταργηθούν τελείως. Σήμερα, οι μαθητές μπαίνουν σταδιακά στην λογική των αριθμών από τις τελευταίες τάξεις του δημοτικού, με τους πρώτους βαθμούς 10, 9, 8 και7. Για να φτάσουν στο γυμνάσιο στην αριθμητική κλίμακα με άριστα το 20.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι εθνομηδενιστές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ διακατέχονται από ξεπερασμένες ιδεολογίες μηδενιστικού-ισοπεδωτικού χαρακτήρα και κινούνται (και) στον χώρο της παιδείας με μια εκπαιδευτική πολιτική πλήρους αποδόμησης της ευγενούς άμιλλας και αριστείας. Η ουσιαστική πλήρης κατάργηση της βαθμολογίας που επιχειρείται θα έχει ως θλιβερό αποτέλεσμα την εξίσωση προς τα κάτω των μαθητών και τον έπαινο στην «κουμπουροποίησή» τους.

Αντί να ωθεί στην μάθηση και την γνώση θα αποτελεί το άλλοθι για την δημιουργία αγράμματων, αμόρφωτων και ακαλλιέργητων μαθητών, οι οποίοι «θα μπουν στο νόημα» γνωρίζοντας ότι οι επιδόσεις τους δεν πρόκειται να βαθμολογηθούν ανάλογα με το περιεχόμενο της προσπάθειάς τους για μελέτη. Το γιατί οι μπολσεβίκοι του νεογενιτσαρισμού θέλουν να καταργήσουν την βαθμολογία είναι κάτι παραπάνω από πασιφανές.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ki-allo-dialutiko-chtuphma-sthn-paideia-apo-tous-neompolsebikous-twn-suriza#ixzz53oJ6uZ53

Exit mobile version