Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Επεκτείνουν με το ζόρι στο διπλάσιο το “hot spot” της Χίου!

Παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού της Χίου, τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων, η αστυνομία αλλά και η εισαγγελία αποφάσισαν να επιτρέψουν τη δίοδο βαρέων οχημάτων, μέσα από παρακείμενη έκταση στο hotspot (για την οποία εκκρεμεί ακόμα δικαστική απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς), προκειμένου να διπλασιάσουν σχεδόν την ονομαστική χωρητικότητα της ΒΙ.ΑΛ. από τα 894 άτομα στα 1.500.

Έτσι, επιτόπια παρέμβαση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Χίου και του Αστυνομικού Διευθυντή πραγματοποιήθηκε στο σημείο έπειτα από προειδοποιήσεις κατοίκων του Χαλκειούς στον εργολάβο της ΒΙ.ΑΛ. ότι θα αναζητηθούν ευθύνες στο πρόσωπό του, σε περίπτωση που επιχειρήσει να περάσει όχημα μέσα από το υπό αμφισβήτηση χωράφι.

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών έκανε σαφές ότι εκείνη οφείλει να εφαρμόσει την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χίου (η οποία απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει ο ιδιοκτήτης με αποτέλεσμα να ξηλωθούν οι πάσσαλοι και να περάσουν τα βαρέα οχήματα) αρνούμενη να εξετάσει τις αεροφωτογραφίες του Κτηματολογίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδιοκτήτη της  επίμαχης έκτασης:

«Δυστυχώς η Εισαγγελέας δεν δέχθηκε τα στοιχεία που προσκομίσαμε. Τη ρωτήσαμε ποιος έβγαλε τους πασσάλους και μας είπε ότι δεν θέλει να μας πει κάτι άλλο. Το θέμα είναι ότι το χωράφι μου έχει καταπατηθεί και έχει καταστραφεί. Τα λύματα καταλήγουν όλα μέσα εκεί και έχει γεμίσει με πέτρες και φερτά υλικά. Ακόμα και ένα χαντάκι που υπήρχε για να φεύγουν τα νερά πλέον δεν υπάρχει».

Λίγη ώρα μετά την εισαγγελική παρέμβαση ο πρόεδρος του Χαλκειούς έγραψε στο facebook: «Είμαστε δυσαρεστημένοι με την πολιτική της κυβέρνησης με το έτσι θέλω να προσπαθούν να τοποθετήσουν τα κοντέινερ/οικίσκους χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους τις παρεμβάσεις και τις ανησυχίες των κατοίκων των πολιτών αυτής της χώρας που ζουν πάνω στο νησί έχουν οικογένεια έχουν περιουσία δουλεύουν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και έχουν χάσει την κανονικότητα τους και το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης».

Είναι προφανές, ότι το ψευδοκράτος δε λογαριάζει τίποτα προκειμένου να μετατρέψει τα νησιά μας σε απέραντα hotspots!

πηγή

Exit mobile version