Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οικονομικό σκάνδαλο κατάχρησης της δημόσιας περιουσίας αποδεικνύεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Οικονομικό σκάνδαλο κατάχρησης της δημόσιας περιουσίας αποδεικνύεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η παράδοση των τραπεζών στους ξένους τοκογλύφους μέσω του κόλπου της “ανακεφαλαιοποίησης” μιας και πρόσφατα εξανεμίστηκαν οριστικά βάσει των νόμων της χρηματοπιστωτική αγοράς άλλα 24,5 δισ. ευρώ που είχαν χρεωθεί στους Έλληνες φορολογούμενους μέσω της “εταιρίας ειδικού σκοπού” με την παραπλανητική ονομασία Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility  – EFSF) είναι μια Εταιρία Ειδικού Σκοπού (Special Purpose Entity) που ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 9 Μαΐου 2010. Η δικαιολογία της ίδρυσης αυτής της ειδικής εταιρίας ήταν η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας στην Ευρώπη με την παροχή οικονομικής βοήθειας προς κράτη της ευρωζώνης που θα βρίσκονταν σε οικονομική δυσκολία. Όμως όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα ένας βασικός λόγος της ίδρυσης αυτής της ειδικής εταιρίας ήταν η παράδοση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα στους ξένους τοκογλύφους.

Το πρώτο γεγονός ήταν η ίδρυση τον Ιούλιο του 2010 στην Ελλάδα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας βάσει του νόμου 3864/2010 ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ). Όμως στην ουσία και το ΤΧΣ είναι μια εταιρία ειδικού σκοπού που ξεκίνησε την λειτουργία του στις 30 Σεπτεμβρίου του 2010 λαμβάνοντας 50 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην Ελλάδα από την έτερη εταιρία ειδικού σκοπού του EFSF.

Από αυτό το κεφάλαιο χρησιμοποιήθηκαν 38,3 δισ. για τις τράπεζες και τα υπόλοιπα 11,6 δισ. ευρώ επεστράφησαν επί υπουργίας Βαρουφάκη στο EFSF. Όμως αυτός ο δανεισμός απέτρεψε την λύση της bad bank όπου και όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα διοχετεύονταν σε μια εταιρία που θα ελεγχόταν από ένα κράτος που θα κατανοούσε την οικονομική δυσκολία που έχουν περιέλθει οι Έλληνες από τα μνημόνια.

Το δεύτερο γεγονός είναι η τρίτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στην Ελλάδα που έγινε τον Νοέμβριο του 2015 επιφέροντας την πλήρη οικονομική καταστροφή για τους παλιούς μετόχους. Όμως ένας από αυτούς τους παλιούς μετόχους ήταν και το Ελληνικό Δημόσιο το οποίο κάτω από τις εντολές των πειθήνιων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους ξένους τοκογλύφους έχασε τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Δηλαδή η οικονομική λεηλασία της Ελλάδος δεν θα μπορούσε να έχει πιο παραπλανητικό τίτλο από το “Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας”, μιας και πρώτη φορά στα χρονικά όταν μια χώρα χάνει 30 δισ. ευρώ τότε αυτό συμβάλει στην οικονομική της ευημερία και χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Δεν είναι λοιπόν παράξενο ότι τα περισσότερα μέλη του ΤΧΣ ορίζονται από τους ξένους τοκογλύφους και απολαμβάνουν ασυλία από αστική ευθύνη έναντι τρίτων για πράξεις ή παραλείψεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Φυσικά οι καινούργιοι κύριοι μέτοχοι των τραπεζών, δηλαδή τα ξένα επιθετικά fund και άλλοι “καταλλήλως ενημερωμένοι” θεσμικοί επενδυτές, προήλθαν από το κόλπο του περιορισμού των νέων επενδυτών, δηλαδή η επενδυτική πρόσκληση δεν ήταν ανοικτή στο ευρύ κοινό. Επιπροσθέτως ένα ανορθόδοξο μα συνάμα εξαιρετικά βολικό για τα ξένους κερδοσκόπους reverse split έφερε την απαξίωση στην τιμή των τραπεζικών μετοχών και παράλληλα απίστευτα κέρδη για τους απατεώνες-επενδυτές της τάξεως ακόμη και του 1500%! Αναλυτικά ενώ το σύνηθες reverse split αντικαθιστά περισσότερες μετοχές με μια αυξάνοντας κατάλληλα την τιμή αυτής της μιας μετοχής, σε αυτή την περίπτωση η μια νέα μετοχή που προέκυπτε αντικαθιστούσε εκατοντάδες ευρώ με λίγα λεπτά!

Το τρίτο γεγονός ήταν η πρόσφατη οριστική διαγραφή 24,5 δισ. ευρώ που είχε τοποθετήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις συστημικές τράπεζες στο πλαίσιο της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης που πραγματοποιήθηκε το 2013. Η σημερινή χρηματιστηριακή αξία των μετοχών είναι ελάχιστη και τα δικαιώματα επαναγοράς μετοχών που είχε δοθεί τότε είναι χιλιαπλάσια οδηγώντας σε τεράστια οικονομική ζημία για την Ελλάδα. Η εξήγηση αυτής της κατάστασης είναι ότι τα χρήματα που χάθηκαν μέσω του ΤΧΣ ήταν δανεικά από τον EFSF, άρα ο μόνος που έχασε ήταν οι Έλληνες φορολογούμενοι μιας και τα χρήματα, ως δάνειο, θα πρέπει να επιστραφούν στην εταιρία ειδικού σκοπού EFSF της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμπερασματικά με απλά λόγια οι ξένοι τοκογλύφοι χρησιμοποίησαν τα δανεικά τους για να φέρουν το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα κάτω από ξένο έλεγχο με ελάχιστο αντίτιμο και χωρίς να χάσουν το κεφάλαιο του αρχικού δανείου τους αφού θα πρέπει να επιστραφεί από τους Έλληνες φορολογούμενους. Τα καταστροφικά αποτελέσματα της οικονομικής απάτης της “ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών” φαίνονται καθαρά σήμερα. Το τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως κάτω από τον έλεγχο κερδοσκόπων και ξένων τοκογλύφων με αποτέλεσμα τον στραγγαλισμό της οικονομίας στην Ελλάδα.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι η μόνη δύναμη που αντιστέκεται στην εξαθλίωση της Ελλάδος από τους αριστερούς νεοφιλελεύθερους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Νέας Δημοκρατίας και των ξένων τοκογλύφων-κερδοσκόπων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/megisto-oikonomiko-skandalo-kakourghmatikhs-katachrhshs-ths-dhmosias-periou#ixzz53ry12l2N

Exit mobile version