Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Παρέμβαση Ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για τον αποκλεισμό μας από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Παρέμβαση Ευρωβουλευτών Χρυσής Αυγής για τον αποκλεισμό μας από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν οι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση της εταιρείας Twitter να διακόψει την λειτουργία του επισήμου λογαριασμού του Λαϊκού Συνδέσμου σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Στην ερώτηση τους οι τρεις ευρωβουλευτές επισημαίνουν πως βασική προϋπόθεση ώστε να επιλέγουν ελεύθερα οι πολίτες το κόμμα που θα υποστηρίζουν είναι η ανεμπόδιστη ενημέρωση.

Συνυπολογίζοντας την διάδοση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην σημερινή κοινωνία, καθώς και το γεγονός πως όλα τα υπόλοιπα κόμματα στην Ελλάδα, αλλά και πανευρωπαϊκά, έχουν πλήρη πρόσβαση στα μέσα αυτά, η απόφαση της εταιρείας αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια περιορισμού της ελευθερίας του λόγου, εξαιτίας πιθανώς αντιθέτων πολιτικών πεποιθήσεων. Τέλος, ζητούν από την Επιτροπή να λάβει μέτρα ώστε να ανατραπεί η απόφαση αυτή.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

«Όπως αναφέρεται σε ιστοσελίδες μέσων ενημέρωσης αλλά και στην ανακοίνωση του κόμματος, η εταιρεία Twitter έκλεισε τον λογαριασμό του Λαϊκού Συνδέσμου- Χρυσή Αυγή, που διατηρούσε στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η εταιρεία δεν επικαλέστηκε κάποια δικαιολογία ή αφορμή για την απόφαση της αυτή. Συνεπάγεται, λοιπόν, πως η ενέργειά της βασίζεται μόνο στην αντίθεση της σε πολιτικές θέσεις και όχι  σε κάποια προσβλητική ανάρτηση. Σημειώνεται πως την ίδια στάση τηρεί και η εταιρεία Facebook.

Με δεδομένο πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και αρκετοί πολίτες επιλέγουν να ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία κατά κόρον χρησιμοποιούν τόσο το Ευρωκοινοβούλιο, όσο και τα πολιτικά κόμματα στην Ευρώπη και παγκοσμίως, η ενέργεια της εταιρείας παραβιάζει την αρχή της ελευθερίας του λόγου. Επειδή είναι δικαίωμα των πολιτών να ενημερώνονται πριν αποφασίσουν να επιλέξουν με την ψήφο τους ποιο πολιτικό κόμμα θα τους εκπροσωπεί,

Ερωτάται η Επιτροπή:

1) Θεωρεί πως είναι ουσιαστική και άμεση μορφή λογοκρισίας η κίνηση αυτή που εμποδίζει την ελεύθερη διάδοση των ιδεών;

2) Εάν ναι, προτίθεται να λάβει μέτρα ώστε να εξασφαλίσει πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στους πολίτες επί ίσοις όροις;»

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parembash-eurwbouleutwn-chrushs-aughs-gia-ton-apokleismo-mas-apo-ta-mesa-ko#ixzz53tWKhrlq

Exit mobile version