Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι απέγιναν οι «γαλάζιοι» Μακεδονομάχοι που χειροκροτούσαν τον Σαμαρά στην Αμφίπολη;

Τι απέγιναν οι «γαλάζιοι» Μακεδονομάχοι που χειροκροτούσαν τον Σαμαρά στην Αμφίπολη;

Ένα από τα πολλά που βαραίνουν την ΝΔ ως κόμμα εξίσου επικίνδυνο με τα υπόλοιπα μνημονιακά είναι η μεγάλη της άνεση της να «πουλάει» φθηνό πατριωτισμό και, ακόμα χειρότερα, να προσπαθεί να πείσει τους αγνούς πατριώτες ότι το έμφυτο συναίσθημα της φιλοπατρίας είναι μοιραία σύμφυτο με την υποτέλεια και την άτακτη οπισθοχώρηση σε όλα τα μείζονα εθνικά θέματα. Χαρακτηριστικότερο και αντίστοιχο παράδειγμα πατριδοκαπηλίας τέτοιου μεγέθους, στην οποία επιδίδεται επιμελώς για δεκαετίας το κόμμα της ΝΔ αποτελεί η επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Σαμαρά στον τάφο της αρχαίας Αμφίπολης στις Σέρρες.

Από εκεί, παρουσία κλιμακίου υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, ο Σαμαράς παραχώρησε μια θλιβερή θεατρική παράσταση υποκρινόμενος τον συγκινημένο για τα αρχαιολογικά ευρήματα, αλλά και τον «περήφανο» για την Μακεδονία, από τα σπλάχνα της οποίας -όπως χαρακτηριστικά είχε δηλώσει- ανακαλύπτονται θησαυροί που εξυφαίνουν το μωσαϊκό της ελληνικής ιστορίας.

Όλα αυτά για τον Σαμαρά και την ΝΔ σήμερα δεν αποτελούν παρά ένα μακρινό παρελθόν που θέλουν να ξεχάσουν. Όπως εύκολα ξεχάστηκε η «αποστασία» του πρώην μνημονιακού πρωθυπουργού, όταν «έριξε» το 1993 την κυβέρνηση Μητσοτάκη με αφορμή το Μακεδονικό, άλλο τόσο εύκολα ξεχάστηκαν και οι μεγαλόστομες δηλώσεις του από τον τάφο της Αμφίπολης, τις οποίες σήμερα άπαντες εντός του «γαλάζιου» κόμματος φαίνεται να εκλαμβάνουν ως εμπόδιο μπροστά στην απόπειρα εξεύρεσης λύσης για την ονομασία των Σκοπίων.

Γιατί η ΝΔ ως κυβέρνηση θεώρησε πολιτικά ωφέλιμο να θυμηθεί την πατρίδα και την ιστορία της μόνο και μόνο για να μετριαστούν οι δικαιολογημένες αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας, η οποία τελικά την τιμώρησε για τα αλλεπάλληλα εθνοκτόνα μέτρα που επέβαλλε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Τώρα, από τη θέση της αντιπολίτευσης και με δεδομένο ότι τα ίδια μέτρα που υπέγραψε και δεσμεύτηκε να υλοποιήσει τα επιβάλλουν άλλοι, ασκεί κριτική εκ του ασφαλούς, συναινώντας όμως ουσιαστικά στα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και ακόμα πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά το Μακεδονικό, αφού επίσημη θέση της ΝΔ είναι η τήρηση «εθνικής γραμμής», όπως αυτή απορρέει από την συνδιάσκεψη του Βουκουρεστίου το 2008.

Το θέατρο Σαμαρά από την Αμφίπολη για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μπορεί να ήταν καλοστημένο, αλλά σίγουρα όχι αρκετό για να τον σώσει πολιτικά. Παρομοίως, η «πατριωτική» στάση της ΝΔ σήμερα στο εν λόγω ζήτημα μπορεί να κρατήσει εγκλωβισμένους στους κόλπους της κάποιους λίγους αφελείς, αλλά εν τέλει η μαζική και οριστική φυγή των αγνών πατριωτών από το μαντρί της είναι αναπόφευκτη, αφού άπαντες έχουν καταλάβει το πόσο ξεδιάντροπα καπηλεύεται και ξεπουλάει κομμάτια της ελληνικής ιστορίας.

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ti-apeginan-oi-galazioi-makedonomachoi-pou-cheirokrotousan-ton-samara-sthn#ixzz53urK1Tf3

Exit mobile version