Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι «πατριώτες» του αντεθνικού καθεστώτος και η Χρυσή Αυγή

Οι «πατριώτες» του αντεθνικού καθεστώτος και η Χρυσή Αυγή

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας

Η μυστική διπλωματία μεταξύ κυβέρνησης των Αθηνών και της αντίστοιχης των Σκοπίων υπό την σκέπη των ΗΠΑ, φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια πραγματικότητα την οποία δυστυχώς το μεγαλύτερο τμήμα της ελληνικής κοινής γνώμης αγνοεί: την επιτακτική ανάγκη της οικοδόμησης ενός ισχυρού Εθνικού Κράτους ως μοναδικού αναχώματος στον καταιγιστικής μορφής αφελληνισμό της εποχής μας.

Εκείνοι οι υποτιθέμενοι «πατριώτες» που μέμφονταν τη Χρυσή Αυγή ως κόμμα ακραία εθνικιστικό και κινδυνολογικό, διαψεύδονται διαρκώς προϊόντος του χρόνου. Τόσο εκείνοι που ανήκουν στο χώρο της αριστεράς όσο και εκείνοι που βρίσκονται στο χώρο της δεξιάς αποδεικνύεται σήμερα πιο ξεκάθαρα από ποτέ πως ουδέποτε στόχευαν στο γκρέμισμα του αντεθνικού Καθεστώτος που εξουσιάζει: τουναντίον έδρασαν και δρουν ως μηχανισμοί αυτού του Καθεστώτος και προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων του, γι’ αυτό και στόχος της πολεμικής τους ήταν και είναι το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα.

Για να καταδείξουν την αντίθεση και την αποστροφή τους προς τη Χρυσή Αυγή, οι θλιβεροί αυτοί απολογητές της μεταπολίτευσης αυτοχαρακτηρίζονται ως «πατριώτες» εν αντιθέσει προς το απόλυτο κακό για το πολιτικό σύστημα, τους Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής. Αναμενόμενα συνεπώς, το ασκέρι των ψευδοπατριωτών αποδέχεται στις τάξεις του πρόσωπα αναγνωρίσιμα με πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές εκ διαμέτρου αντίθετες: όσο πατριώτη θεωρούν τον Καραμανλή άλλο τόσο θεωρούν τον Μίκη Θεοδωράκη. Είναι δηλαδή ένα συστημικό κατασκεύασμα κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του σημερινού κυβερνητικού συνονθυλεύματος Τσίπρα-Καμμένου.

Σημείο συνάντησης των «πατριωτών» από την αριστερά και τη δεξιά υπήρξε η…

Διαβάστε περισσότερα στο antepithesi.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-patriwtes-tou-antethnikou-kathestwtos-kai-h-chrush-augh#ixzz549gUJJqQ

Exit mobile version