Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Καθημερινό «παζάρι» ναρκωτικών από λαθρομετανάστες στην Μόρια – Οι αφγανοί διώχνουν τους αστυνομικούς

Καθημερινό «παζάρι» ναρκωτικών από λαθρομετανάστες στην Μόρια - Οι αφγανοί διώχνουν τους αστυνομικούς

«Σημεία και τέρατα», κατά την γνωστή λαϊκή ρήση, συμβαίνουν στον καταυλισμό της Μόριας στην Λέσβο.

«Οι αστυνομικοί δεν μπορούν να περάσουν από ορισμένα σημεία γιατί γίνεται διακίνηση ναρκωτικών και τους διώχνουν αφγανοί με αιχμηρά αντικείμενα», καταγγέλλει αστυνομικός των ΜΑΤ -που βρίσκεται στη Λέσβο- σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον ρημαγμένο και γεμάτο προβλήματα καταυλισμό της Μόριας, όπου διαμένουν συνολικά πάνω από 9.000 άτομα, τη στιγμή που η «δομή φιλοξενίας» αντέχει γύρω στους 4.000 «πρόσφυγες».

Το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί αρκετές εντάσεις στους καταυλισμούς κυρίως μεταξύ αλλοδαπών διαφορετικών εθνικοτήτων είτε για ασήμαντες αφορμές είτε για ξεκαθάρισμα -προσωπικών και μη- λογαριασμών, γεγονός που καλούνται να διαχειριστούν ελάχιστοι αστυνομικοί.

«Γίνονται συμπλοκές αρκετές φορές για τα ναρκωτικά. Μπερδεύονται μεταξύ τους. Έχει όλες τις εθνικότητες μέσα που κουβαλούν πάνω τους μαχαίρια τα οποία αγοράζουν από το νησί είτε φτιάχνουν δικά τους αυτοσχέδια», προσθέτει χαρακτηριστικά. Εκτός από την Μυτιλήνη όπου δημιουργούνται διαρκώς εστίες έντασης, την Πέμπτη διαδραματίστηκαν σοβαρά επεισόδια στο hotspot της ΒΙΑΛ στη Χίο, κοντά στο χωριό Χαλκειός, με συμπλοκές μεταξύ Αφγανών και Αράβων προσφύγων για άγνωστη αιτία.

Όταν ακόμη και οι αστυνομικοί είναι ανήμποροι έστω και να περάσουν από σημεία όπου αφγανοί με αιχμηρά αντικείμενα κάνουν ό, τι τους γουστάρει, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε πόσο πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους απλούς κατοίκους του νησιού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kathhmerino-pazari-narkwtikwn-apo-lathrometanastes-sthn-moria.-oi-afganoi-d#ixzz54LsOrI2W

Exit mobile version