Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο «όχι» του Ορμπάν στην Ουγγαρία για τους «πρόσφυγες»

Σε αντίθεση με τις εναλλασσόμενες εγχώριες κυβερνήσεις του «Συνταγματικού Τόξου» που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε κεντρικό χώρο άφιξης λαθρομεταναστών από κάθε μεριά της υφηλίου,  η κυβέρνηση της Ουγγαρίας φροντίζει να θωρακίζει τα σύνορά της. Ο Βίκτωρ Ορμπάν δεν δίστασε, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Le Soir», να υπερτονίσει τις διαφορές του με τις Βρυξέλλες στον τρόπο αντιμετώπισης του ζητήματος.

Συγκεκριμένα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ως προς το ζήτημα του διαμοιρασμού των “προσφύγων” ότι δεν θα επιτρέψει στις Βρυξέλλες να του υπαγορεύσουν ποιους θα πρέπει να δεχτεί στη χώρα του και ότι μόνο η Ουγγαρία θα αποφασίσει ποιος μπορεί και ποιος όχι να διαμείνει στο έδαφος της. Αν αυτή η αρχή γίνει αποδεκτή, είπε χαρακτηριστικά ο Ορμπάν, τότε θα συμμετέχει ευχαρίστως σε ένα σύστημα διαχείρισης των «προσφύγων».

«Διατηρούμε την εθνική και χριστιανική μας ταυτότητα» πρόσθεσε ακόμη, ενώ σε σχέση με τη χριστιανική φιλανθρωπία, την οποία επικαλέστηκε (εκ του ασφαλούς) και ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός διατύπωσε την άποψη ότι το ζήτημα είναι να βρεθεί μεν ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να προσφερθεί η απαραίτητη βοήθεια στους πρόσφυγες, χωρίς όμως να καταργούνται οι ευρωπαϊκοί νόμοι.

Όπως είπε, δεν έχει νόημα αλλιώς να βοηθά κανείς τον πλανήτη γυρίζοντας την πλάτη στον ίδιο του τον λαό. Κάθε σύγκριση του Ορμπάν με τους αντίστοιχους -κατά καιρούς- Έλληνες πρωθυπουργούς προκαλεί θλίψη και προβληματισμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-ochi-tou-ormpan-sthn-ouggaria-gia-tous-prosfuges#ixzz54S8LoOAi

Exit mobile version