Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκοπιανικές προκλήσεις στην συνάντηση διαμεσολαβητών: «Κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει να αλλάξουμε όνομα»

Σκοπιανικές προκλήσεις στην συνάντηση διαμεσολαβητών: «Κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει να αλλάξουμε όνομα»

Τον πλήρη εξευτελισμό ετοιμάζονται να βιώσουν οι εν Ελλάδι πολιτικάντηδες, αφού παρά την προφανή δουλοπρεπή προθυμία τους να δώσουν Γη και ύδωρ στα Σκόπια και τους νατοϊκούς αφέντες, εν τέλει αυτό που παίρνουν πίσω είναι ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις.

Συγκεκριμένα, την ώρα που σύσσωμο το «συνταγματικό τόξο», συμφωνεί αναφανδόν και χωρίς αστερίσκους στο να δοθεί στα Σκόπια το όνομα της Μακεδονίας μας, υπό την μορφή μίας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό erga omnes, που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, στην συνάντηση των διαμεσολαβητών στην Νέα Υόρκη ο σκοπιανός διαμεσολαβητής, Βάσκο Ναουμόφσκι, προέβη σε προκλητικές δηλώσεις, που ουσιαστικά τορπιλίζουν τις διαδικασίες.

Πάμε να δούμε τα γεγονότα από την αρχή, όμως: Στην Νέα Υόρκη συναντήθηκαν οι διαμεσολαβητές Σκοπίων και Ελλάδος για το θέμα της Μακεδονίας και μετά το τέλος της συνάντησης ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, δήλωσε ότι παρέδωσε στις δύο αντιπροσωπείες δέσμη προτάσεων για το όνομα στις οποίες περιλαμβάνονται οι ονομασίες «Βόρεια», «Άνω» και «Νέα Μακεδονία». Στις δηλώσεις του ο Νίμιτς τόνισε ότι θεωρεί μη ρεαλιστική την οποιαδήποτε πρόταση που δεν περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Αυτή η δήλωση του Νίμιτς αποδεικνύει περίτρανα το πόσο αποτυχημένη είναι η πολιτική της δουλοπρέπειας, που ακολούθησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα ήδη από την δεκαετία του ’50 και κατέληξε να θεωρείται αυτονόητη η προδοσία.

Σε συνέχεια αυτών των εξελίξεων, ο σκοπιανός διαμεσολαβητής προέβη στις παρακάτω προκλητικές δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, “Sitel”, που αποδεικνύουν τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις των σκοπιανών, αλλά και την πλήρη ανικανότητα που διαβλέπουν στην ελληνική διπλωματία:

«Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε άλλη χώρα, ούτε ο ΟΗΕ έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε κράτος μέλος του. Η χώρα μας έχει όνομα, το οποίο είναι “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, ένα όνομα που αποτελεί τη βάση της ταυτότητάς μας. Επίσης, σήμερα το 2018 κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη του “μακεδονικού” λαού και της “μακεδονικής” γλώσσας. Από την πλευρά του διαμεσολαβητή παρουσιάστηκαν σήμερα κάποιες ιδέες που πιστεύω ότι αποκλίνουν από αυτό το πλαίσιο και απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση. Ωστόσο θα μεταφέρω τις προτάσεις αυτές στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και αυτή θα είναι που θα λάβει θέση στο θέμα αυτό»

Μάλιστα, την ίδια ώρα έξω από το κτίριο του ΟΗΕ διοργανώθηκε διαδήλωση σκοπιανών με απαγορευμένα σύμβολα και σημαίες. 

Αυτές οι δηλώσεις, αλλά και η πορεία που έχει λάβει η ρητορεία των Σκοπίων ως απάντηση στην δουλοπρέπεια των κυβερνώντων θα πρέπει να καταστήσουν σαφές προς όλα τα κόμματα πως η μόνη ρεαλιστική διπλωματική στρατηγική στο εν λόγω ζήτημα είναι αυτή της Χρυσής Αυγής. Αφού το κρατίδιο αυτό βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και απειλείται με άμεση διάλυση, θα πρέπει να αποδεχτεί οτιδήποτε απαιτηθεί από την Αθήνα προκειμένου να υπάρχει η πολυπόθητη, γι’ αυτούς, είσοδος στο ΝΑΤΟ.

Συνεπώς, θα πρέπει αυτή τη στιγμή να επαναχαραχτεί η στρατηγική της κυβερνήσεως και «εθνική γραμμή» να καταστεί η θέση της Χρυσής Αυγής για το ζήτημα, η οποία συνοψίζεται στις εξής λίγες λέξεις: «ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skopianikes-proklhseis-sthn-sunanthsh-diamesolabhtwn-kaneis-den-mporei-na-m#ixzz54XAhVbqj

Exit mobile version