Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι αλβανοί απειλούν να εμποδίσουν την εκταφή των οστών Ελλήνων στρατιωτικών στην Βόρειο Ήπειρο

Οι αλβανοί απειλούν να εμποδίσουν την εκταφή των οστών Ελλήνων στρατιωτικών στην Βόρειο Ήπειρο

Μια ακόμη ανθελληνική πρόκληση εκ μέρους των αλβανών βγαίνει στο φως της δημοσιότητας, καθώς σκοπεύουν να εμποδίσουν την εκταφή και την ταυτοποίηση των οστών Ελλήνων Στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους στο μέτωπο της Βορείου Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, δημοσιεύματα σε αλβανικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι ο Στρατός της Ελλάδας ήταν κατοχικός και επομένως δεν υφίσταται λόγος εκταφής και λειτουργίας νεκροταφείων, ενώ ετοιμάζουν κινητοποίηση στις 22 Ιανουαρίου προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη των εκταφών. Η μεικτή ελληνοαλβανική επιτροπή φέρεται ότι έχει επισκεφτεί διάφορες περιοχές της Αλβανίας και αναμένεται να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες για την έναρξη της διαδικασίας των εκταφών.

Υπενθυμίζεται ότι στην διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου σκοτώθηκαν επί του βορειοηπειρωτικού εδάφους 7.948 Έλληνες αξιωματικοί και στρατιώτες. Λίγοι πεσόντες είναι ενταφιασμένοι στο νεκροταφείο στο Βουλιαράτι, ενώ διάσπαρτοι τάφοι Ελλήνων Στρατιωτών υπάρχουν στην Τρεμπεσίνα και στο Πόγραδετς, στην Κλεισούρα, στα υψώματα του Μπουμπίβι καις την πεδιάδα του Βούρκου, στο Μάλι Σπατ και στην Κορυτσά.

Φαίνεται ότι ακόμη και η ύπαρξη των οστών των Ελλήνων Στρατιωτών, που νίκησαν τους ιταλούς και απελευθέρωσαν την Βόρειο Ήπειρο για τρίτη φορά κατά την διάρκεια του 20ου αιώνος, ενοχλεί τους αλβανούς, οι οποίοι από κοινού με τους ιταλούς επιτέθηκαν στην Ελλάδα το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ό,τι κι αν λένε οι εκφραστές ενός κατασκευασμένου έθνους και ενός ανάλογου κράτους που δημιούργησαν οι Μεγάλες Δυνάμεις στις αρχές του 20ου αιώνος, η Βόρειος Ήπειρος είναι μια κατεχόμενη Ελληνική Γη που αναμένει την οριστική απελευθέρωσή της και την επιστροφή της στις αγκαλιές της Μητέρας Ελλάδας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-proklhseis-albanwn.-apeiloun-na-empodisoun-thn-ektafh-twn-ostwn-ellhnw#ixzz54YUJd2EU

Exit mobile version