Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η τέταρτη αξιολόγηση φέρνει νέα μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων

Η τέταρτη αξιολόγηση φέρνει νέα μείωση του αφορολογήτου και των συντάξεων

Ένα-ένα καταρρέουν τα ψέματα της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, η οποία αφού ανέβηκε στην εξουσία καπηλευόμενη στο έπακρο την αντιμνημονιακή διάθεση του Ελληνικού Λαού φροντίζει τώρα να αποδεικνύει την πλήρη προσήλωσή της ακόμη και στις πιο παράλογες απαιτήσει των διεθνών τοκογλύφων. Αφού πέρασαν την τρίτη αξιολόγηση, με τα κομματικά «μαντριά» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ψηφίζουν «δαγκωτό» το πολυνομοσχέδιο, νέα… μαντάτα έρχονται στον ορίζοντα.

Μείωση του αφορολογήτου με επιβαρύνσεις έως 650 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες μαζί με τη νέα μείωση των συντάξεων κατά 18% από την 1η Ιανουαρίου 2019 φέρεται αποφασισμένο να επιβάλει τον Μάιο το ΔΝΤ στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης. Το εκρηκτικό κοκτέιλ επιβαρύνσεων, εφόσον εφαρμοστεί από την ερχόμενη Πρωτοχρονιά, θα αφαιρέσει από τις τσέπες των φορολογουμένων 2% του ΑΕΠ ή περίπου 3,6 δισ. ευρώ.

Για φέτος, ο προϋπολογισμός προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 3,82% του ΑΕΠ, πάνω από τη μνημονιακή απαίτηση του 3,5%, αλλά οι δανειστές δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστούν τα μαχαίρια σε αφορολόγητο και συντάξεις. Το αντίθετο μάλιστα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές, φέρεται αποφασισμένο να απαιτήσει την καθήλωση του αφορολογήτου στην περιοχή των 5.700 έως 6.600 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων, από 1ης Ιανουαρίου 2019, από 8.636 έως 9.545 σήμερα, βάζοντας στο κάδρο των φόρων εισοδήματος ακόμα και όσους κερδίζουν 500 ευρώ τον μήνα. Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον Μάιο.

Όλα αυτά δικαιώνουν για -πολλοστή φορά- τα όσα κατ’ επανάληψη έχουμε πει στο παρελθόν για τον χαρακτήρα των Μνημονίων. Ότι δηλαδή, έχουν την λογική της κινούμενης άμμου. Όσο περισσότερο κινείσαι μέσα σ’ αυτά τόπο πιο πολύ βουλιάζεις…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-tetarth-ajiologhsh-ton-maio-fernei-nea-meiwsh-tou-aforologhtou-oriou-kai#ixzz54ZtZ8b5Y

Exit mobile version