Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ερώτηση της βουλευτού Β΄Αθηνών Ε. Ζαρούλια σχετικά με την είσοδο αγρίων ζώων στην Εγνατία Οδό

Η ερώτηση της Συναγωνίστριας Ελένη Ζαρούλια με Αρ.Πρωτ.: 2737/18.01.18  προς το  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ καθώς και προς το  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ με ΘΕΜΑ: «Μέριμνα για την αποτροπή εισόδου άγριων ζώων σε τμήματα του κύριου άξονα της Εγνατίας Οδού», έχει ως εξής:

Σε συνέχεια της υπ’ αριθ. 2021/12.12.2017 ερώτησής μου σχετικά με τα συνεχή τροχαία ατυχήματα ένεκα πρόσκρουσης με άγρια ζώα στην Εγνατία Οδό και κατόπιν της απαντήσεως του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του σχετικού εγγράφου της Εγνατίας Οδού Α.Ε., επισημαίνω την ανάγκη λήψης μέριμνας για την περαιτέρω μείωση των τροχαίων ατυχημάτων λόγω μεγάλης συχνότητας εμφάνισης αρκούδων σε τμήματα του κύριου άξονα της Εγνατίας Οδού, ιδιαίτερα στην περιοχή του κόμβου Σιάτιστας.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Εγνατίας Οδού Α.Ε., η περιοχή του κόμβου Σιάτιστας δεν έχει χαρακτηριστεί ως βιότοπος αρκούδας, αν και τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί στην περιοχή ο πληθυσμός της αρκούδας. Είναι υψίστης σημασίας να χαρακτηριστεί η περιοχή ως βιότοπος διότι έτσι υποχρεωτικά θα τοποθετηθεί ενισχυμένη περίφραξη με σκοπό την αποφυγή διέλευσης των άγριων ζώων από το δρόμο και την προστασία αυτών καθώς και των οδηγών των διερχόμενων οχημάτων.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

Κατέθεσε εν τέλει η Εγνατία Οδός Α.Ε. αίτημα χρηματοδότησης προς το ΥΠΕΝ για τη λήψη αποτρεπετικών μέτρων εισόδου ζώων στο οδόστρωμα; Αν ναι, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία του και ποια μέτρα περιλαμβάνει;

Θα χαρακτηριστεί η περιοχή του κόμβου Σιάτιστας ως βιότοπος αρκούδας;

Ποια μέτρα θα λάβουν τόσο για την προστασία του πληθυσμού της αρκούδας όσο και των διερχόμενων οχημάτων;

Έχει συνταχθεί μελέτη για την αποτροπή εισόδου ζώων στο οδικό δίκτυο της περιοχής;
Αθήνα, 18/01/2018

Η ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/koinovoulio/view/erwthsh-schetika-me-thn-eisodo-agriwn-zwwn-sthn-egnatia-odo#ixzz54pMQ7pxd

Exit mobile version