Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μπουτάρης: Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική είναι κακή!

Μπουτάρης: Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική είναι κακή!

Αναφυλαξία έπαθε ο γνωστός γραφικός Μπουτάρης από το χθεσινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία, όπου είδε ξεκάθαρα ότι η εθνοπροδοτική θέση είναι ισχνά μειοψηφική και έσπευσε να μοιραστεί τον πόνο του με τον Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αντίληψη πως η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική και τίποτε άλλο, είναι κακή. Όταν πας να λύσεις ένα πρόβλημα, πρέπει να δεις και τα προβλήματα του άλλου. Οι αλυτρωτικές τάσεις πρέπει να τελειώνουν. Δεν είναι μόνο το όνομα. Εάν οι γείτονες εξακολουθούν να έχουν στο Σύνταγμα τους αλυτρωτικές τάσεις, δεν αλλάζει το θέμα». Ακολούθως, συμπλήρωσε ότι «η χθεσινή εκδήλωση δεν βοηθάει καθόλου την διαπραγμάτευση και δεν λύνει το πρόβλημα» και πως «ο συμβιβασμός δεν είναι κακή λέξη».

Εμείς, απλώς να του πούμε ότι δεν είναι το θέμα η «λύση» ενός προβλήματος. Δεν είναι σουαρέ επίλυσης γρίφων η πολιτική. Το θέμα είναι η εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων. Γι’ αυτό εκλέγονται οι κυβερνήσεις και όχι για να κάνουν εξυπηρετήσεις. Πέραν αυτού, όταν διεξάγονται διαπραγματεύσεις οφείλουν να λαμβάνονται υπόψη οι συσχετισμοί δυνάμεων, αλλά και η κατάσταση των διαπραγματευόμενων μερών.

Με βάση αυτά τα αυτονόητα, ευκόλως του απαντάμε ότι ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός στο θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων είναι και κακή λέξη και προδοσία. Όλα τα προβλήματα βρίσκονται από την πλευρά των Σκοπιανών και αυτούς μονάχα τους πιέζει ο χρόνος. Συνεπώς είναι η κατάλληλη συγκυρία για να αφαιρέσουν και τις αλυτρωτικές αναφορές στο Σύνταγμά τους και να κηρύξουν παράνομη δια νόμου την αντίστοιχη προπαγάνδα, αλλά και να ξεχάσουν τα περί «Μακεδονίας» και «μακεδονικού έθνους», τα οποία είναι εντελώς αγράμματα και δεν στέκουν πουθενά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mpoutarhs-h-antilhpsh-pws-h-makedonia-einai-mono-ellhnikh-einai-kakh#ixzz54x8kksV3

Exit mobile version