Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέο σοκ για τους συνταξιούχους: Χάνουν μέχρι και τρεις συντάξεις το 2019

Νέο σοκ για τους συνταξιούχους: Χάνουν μέχρι και τρεις συντάξεις το 2019

Ένα πραγματικό σοκ αναμένει τους συνταξιούχους το 2019, καθώς έως και τρεις συντάξεις θα χάσουν το επόμενο έτος, λόγω των περικοπών που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές, σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ).

Το δίκτυο χαρακτηρίζει το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας άδικο και εν πολλοίς «ληστρικό», διότι με το νέο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων οι εισφορές που καταβάλλονται θα είναι υψηλότερες από τις τελικές συντάξεις.

Στην ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ επισημαίνεται ότι το 2019 οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις, γεγονός που προκύπτει από την μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς τόσο των κυρίων όσο και των επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς και το «πάγωμα» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις έως τον Δεκέμβριο του 2021.

Για πολλοστή φορά, δηλαδή, επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο το γεγονός ότι οι συντάξεις, από ηθική και υλική επιβράβευση και υποστήριξη των εργασιακών κόπων μιας ζωής, έχουν μετατραπεί σε φιλοδώρημα, το οποίο μειώνεται συνεχώς.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/neo-sok-gia-tous-suntajiouchous.-chanoun-mechri-kai-treis-suntajeis-to-2019#ixzz550G5J0Bl

Exit mobile version