Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

O Καμμένος επιχειρεί να λεηλατήσει τα ταμεία των στρατιωτικών προς όφελος των ξενοκρατούμενων τραπεζών

O Καμμένος επιχειρεί να λεηλατήσει τα ταμεία των στρατιωτικών προς όφελος των ξενοκρατούμενων τραπεζών

Με μια πονηρή εξαγγελία ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε την πρόθεση να εξαγοραστούν με πιθανό κούρεμα μέσω των αποθεματικών κονδυλίων των στρατιωτικών ταμείων και του Αυτόνομου Οικοδομικού Οργανισμού Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) κάθε είδους δάνεια του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από τις ξενοκρατούμενες τράπεζες στην Ελλάδα, βελτιώνοντας έτσι το ενεργητικό αυτών των τραπεζών και άρα την θέση τους στις διεθνείς χρηματαγορές, αφαιρώντας όμως πολύτιμα αποθεματικά από τα στρατιωτικά ταμεία.

Στις 23 Ιανουαρίου 2018 ο Πάνος Καμμένος πιθανολόγησε ως συνήθως, αυτή τη φορά σχετικά με κάποια μελλοντική δυνατότητα εξαγοράς με “ευνοϊκούς όρους” του συνόλου των δανείων του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από τις ξενοκρατούμενες τράπεζες στην Ελλάδα. Σύμφωνα πάντοτε με τις δηλώσεις του Καμμένου υπάρχει μια προετοιμασία για την σύσταση μιας πρότασης προς τις ξενοκρατούμενες τράπεζες στην Ελλάδα σχετικά με την εξαγορά όλων των δανείων του στρατιωτικού (ενεργού και εν αποστρατεία) και πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω των αποθεματικών στα στρατιωτικά ταμεία και στον  Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).

Το παράξενο σημείο σε αυτή την εξαγγελία είναι ότι η πρόταση που επιθυμεί να κάνει ο Καμμένος προς τις ξενοκρατούμενες τράπεζες είναι για το σύνολο των δανείων, είτε αυτά είναι κόκκινα είτε αυτά είναι ενήμερα.

Όμως αυτή η εξαγγελία του Καμμένου είναι άκρως ανησυχητική επειδή ενώ φαινομενικά υπόσχεται ακόμη και κούρεμα δανεισμού στην ουσία αποσκοπεί στην μεταφορά κονδυλίων από τα αποθεματικά των στρατιωτικών ταμείων προς τις ξενοκρατούμενες τράπεζες στην Ελλάδα για την μείωση της δανειακής τους παροχής και άρα την βελτίωση των ισολογισμών τους.

Με απλά λόγια το προτεινόμενο σχέδιο είναι να μεταφερθούν ποσά από τα αποθεματικά των στρατιωτικών ταμείων στις ξενοκρατούμενες τράπεζες με αποτέλεσμα την βελτίωση του ενεργητικού αυτών των τραπεζών και άρα της θέσης τους στις διεθνείς χρηματαγορές.

Σύμφωνα με τους νόμους της χρηματοπιστωτικής αγοράς κάθε βελτίωση του ενεργητικού θα επιτρέψει στις τράπεζες στην Ελλάδα, που βρίσκονται αυτή την στιγμή κάτω από τον έλεγχο ξένων επιθετικών fund και διεθνών τοκογλύφων, να επαναφέρουν αξία στις μετοχές τους. Έχοντας κυριολεκτικά υφαρπάξει οι ξένοι τοκογλύφοι για ελάχιστο αντίτιμο αυτές τις τραπεζικές μετοχές ειδικότερα με το οικονομικό έγκλημα της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, κάθε αύξηση της τιμής των τραπεζικών μετοχών στην Ελλάδα θα τους επιφέρει και άλλα τεράστια κέρδη.

Συμπερασματικά, ο Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα στρατιωτικά αποθεματικά, αφού σε αυτή την περίπτωση ο Καμμένος θέλει να παραδώσει οικονομικούς πόρους των Ενόπλων Δυνάμεων στους ξένους τοκογλύφους, ενώ άλλες εξαγγελίες του σχετικά με την μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν μπει εδώ και πολύ καιρό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/peithhnio-pioni-twn-jenwn-tokoglufwn-o-panos-kammenos-prospathei-twra-na-le#ixzz55BxAMmnG

Exit mobile version