Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποκαλύφθηκαν δύο ομαδικοί τάφοι στην Κύπρο με τα οστά 36 αγνοουμένων Ελλήνων

Μια είδηση, η οποία πέρασε όμως είτε «στα ψιλά» των ΜΜΕ είτε αγνοήθηκε εντελώς, επαναφέρει στο προσκήνιο το δράμα της Κυπριακής τραγωδίας το 1974, με την τουρκική εισβολή στην Μεγαλόνησο.

Δύο ομαδικοί τάφοι στους οποίους βρέθηκαν τα οστά 36 αγνοουμένων Ελλήνων της Κύπρου εντοπίσθηκαν βάσει μαρτυρίας μιας 95χρονης τουρκοκυπρίας, η οποία μίλησε στην Επιτροπή Αγνοουμένων του ΟΗΕ λίγο πριν πεθάνει. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της επιτροπής Πωλ Άρνι, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι οι τάφοι ήταν στα Κατεχόμενα.

«Πολλοί άνθρωποι, που γνώριζαν από πρώτο χέρι πού βρίσκονται χώροι ταφής αγνοουμένων, που παραμένουν άγνωστοι, έχουν ήδη πεθάνει. Οι μάρτυρες που είναι ακόμη ζωντανοί βρίσκονται σε βαθιά γεράματα. Δεν μας έχει μείνει άλλος χρόνος για να τους πείσουμε να μιλήσουν στην Επιτροπή για το καλό όλων των οικογενειών, που ακόμη αναζητούν τους αγαπημένους τους, 55 και 44 χρόνια μετά που χάθηκαν τα ίχνη τους», κατέληξε ο Αρνί.

Δεν μας φαίνεται παράξενο που η είδηση αυτή σχεδόν εξαφανίστηκε. Οι δύο ομαδικοί τάφοι με τα οστά 36 συμπατριωτών μας περιέχουν προφανώς Έλληνες της Κύπρου που δολοφονήθηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής. Και κάτι τέτοιες ειδήσεις αποτελούν «ενοχλητικό καπνό» στα πρόσωπα όλων αυτών που ομιλούν και εργάζονται για το δηλητηριώδες νεφέλωμα της λεγόμενης «Ελληνοτουρκικής φιλίας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apokalufthhkan-duo-omadikoi-tafoi-sthn-kupro-me-ta-osta-36-agnooumenwn-ellh#ixzz55Gr9sDfM

Exit mobile version