Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απαράδεκτες δηλώσεις συριζαίου υπουργού για την Μακεδονία ΜΑΣ με επιχειρηματολογία κομιτατζήδων!

Απαράδεκτες δηλώσεις συριζαίου υπουργού για την Μακεδονία ΜΑΣ με επιχειρηματολογία κομιτατζήδων!

Ένα ακόμη κυβερνητικό στέλεχος προστίθεται στην αγέλη των εθνομηδενιστών που συντάσσονται με τις σκοπιανές θέσεις. Ο λόγος για τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος χαρακτήρισε ως αυτονόητο(!) το ενδεχόμενο να υπάρξει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων, καθώς, όπως είπε, αποτελεί γεωγραφική έννοια.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο Τσιρώνης υποστήριξε ότι η Μακεδονία είναι «μια γεωγραφική έννοια που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα»«Η Μακεδονία που σήμερα είναι ελληνική, είναι ελληνική, επειδή πολέμησε ο ελληνικός στρατός και οι μακεδονομάχοι. Κανένας δεν βγήκε τότε να κάνει ένα συλλαλητήριο και να λέει ότι η Μακεδονία είναι αυτονόητα ελληνική επειδή ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας» δήλωσε ο κ. Τσιρώνης προσθέτοντας: «Τίποτα δεν κερδήθηκε επειδή κάποτε έμενε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος».  

Σύμφωνα με τον Τσιρώνη, «η Μακεδονία που τουλάχιστον είναι ελληνική, είναι ελληνική επειδή την απελευθέρωσε ο στρατός μας και επειδή έγινε η συνθήκη του Βουκουρεστίου, στην οποία ηττήθηκαν οι Βούλγαροι και η Μακεδονία μοιράστηκε. Το 60% στην Ελλάδα, αυτό που τώρα λέμε εμείς Μακεδονία δική μας, το 30% στην τότε Σερβία, αυτό που τώρα λέμε FYROM, και περίπου το 10% στη Μακεδονία του Πιρίν στη Βουλγαρία. Άρα μιλάμε για μια γεωγραφική έννοια που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα».

Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι το ερώτημα αφορά το τι θέλουμε να κάνουμε. «Θέλουμε να καταλάβουμε τα Σκόπια, θέλουμε να κάνουμε όλη τη Μακεδονία ελληνική, θέλουμε να καταλάβουμε τη Βουλγαρία ή θέλουμε το δικό μας το κομμάτι να κατοχυρωθεί και να σεβαστούμε την συνθήκη του Βουκουρεστίου;»επισήμανε.

Και όμως, ένας τέτοιος τύπος, με ειπωμένες βλακείες πρώτου μεγέθους που δεν έχουν συνεκτικό νόημα, είναι υπουργός μιας κυβέρνησης η οποία υποτίθεται ότι έχει ως σκοπό να υπερασπίζεται τα Εθνικά μας συμφέροντα. Με μια φρασεολογία και επιχειρηματολογία που παραπέμπει στους αλήστου μνήμης κομιτατζήδες, που επιβουλεύονταν με φωτιά και τσεκούρι την Μακεδονία ΜΑΣ, ο Τσιρώνης αποδεικνύει ότι η αριστερά, σ’ όλες τις εκφάνσεις και εκφράσεις της, δεν μπορεί να αποχωριστεί το προδοτικό της παρελθόν (και) στο ζήτημα της Μακεδονίας ΜΑΣ. Είναι συνδεδεμένη με την προδοσία όπως το νύχι με το κρέας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aparadektes-dhlwseis-surizaiou-upourgou-gia-thn-makedonia-mas-me-epicheirhm#ixzz55JD529It

Exit mobile version