Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θίχτηκε ο «Ριζοσπάστης» από την ταινία που σατιρίζει τον θάνατο του Στάλιν

Θίχτηκε ο «Ριζοσπάστης» από την ταινία που σατιρίζει τον θάνατο του Στάλιν

Στην φυλλάδα του «Ριζοσπάστη» κάτω από τον τίτλο “Μαύρος αντικομμουνισμός” διαβάζουμε τα εξής:

«Ο θάνατος του Στάλιν είναι ο τίτλος της αντικομμουνιστικής  ταινίας που πρόκειται να προβληθεί στους κινηματογράφους. Το δίλεπτο τρέιλερ της ταινίας είναι αρκετό για να αντιληφθεί κανείς ότι πρόκειται για μία ακόμη επιχείρηση ωμού και χυδαίου αντικομμουνισμόυ, διαστρέβλωσης και παραχάραξης της Ιστορίας, καθώς εμφανίζει τον Στάλιν ως τον «φόβο και τον τρόμο του έθνους» και άλλες προσωπικότητες της εποχής( π.χ.  τον στρατάρχη Ζούκοφ) ως άθλιες καρικατούρες.

Αποκαλυπτικό είναι όμως και το κείμενο της περίληψης από την εταιρεία διανομής «Odeon», που συνοδεύει την ταινία και δημοσιεύεται στα μέσα ενημέρωσης. Αναφέρει η εταιρεία διανομής, διαφημίζοντας την ταινία ως «κωμωδία που στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα»:  «Τη νύχτα της 2ας Μαρτίου του 1953 ένας άντρας πεθαίνει. Ένα τρομαχτικό εγκεφαλικό επεισόδιο ταράζει ολόκληρο το σώμα του. Γεμίζει σάλια και λερώνει τον εαυτό του… Αυτός ο άντρας δεν είναι άλλος από  τον Ιωσήφ Στάλιν – δικτάτορας, τύραννος και γενικός γραμματέας της ΕΣΣΔ. “Ο θάνατος του Στάλιν “ είναι μία σάτιρα για τις ημέρες πριν από τις κηδείες του Εθνοπατέρα. Μέρες που ρίχνουν ένα σαρδόνιο φως σε όλη την τρέλα και την απάνθρωπη κατάσταση του ολοκληρωτισμού. Μέρες που δείχνουν όλους όσοι τον περιστοίχιζαν να μάχονται για να κληρονομήσουν την υπέρτατη εξουσία του. Και όλα βασίζονται σε αληθινά γεγονότα».

«Δικτάτορας», «τύραννος», «απανθρωπιά», «ολοκληρωτισμός», «υπέρτατη εξουσία»… Όλα τα συστατικά του χυδαίου αντικομμουνισμού, ανακατεμένα σε ένα χαρμάνι και γαρνιρισμένα με τη «σάτιρα» και την «κωμωδία», για να γίνει πιο εύπεπτος και διεισδυτικός στο κοινό».

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη  ταινία για την οποία γίνεται λόγος ήταν προγραμματισμένη να παιχτεί αρχικά πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά η προβολή της δεν πραγματοποιήθηκε. Μέχρι να προβληθεί σίγουρα η ταινία αυτή θα έχουμε τις επιφυλάξεις μας για την τύχη της. Δύο λόγια μόνο για τις αθλιότητες του «Ριζοσπάστη», ο οποίος σαν πιστό σκυλί δεν δέχεται κουβέντα για το αφεντικό του. Ακόμη κι αν αυτός είναι ο Στάλιν, ο μεγαλύτερος εγκληματίας της ανθρωπότητας.

Επειδή η έκφραση περί «χυδαίου αντικομμουνισμού» παίζεται σε μόνιμη βάση, από την βρωμερή αυτή φυλλάδα κάθε φορά που κάποιος πει οτιδήποτε εναντίον της αυτοκρατορίας του τρόμου στην Σοβιετική Ένωση, του Λένιν, του Στάλιν και τα άλλα καθάρματα της κομμουνιστικής πανούκλας, μπορείτε να μας προσδιορίσετε, επιτέλους, τι είναι… μη χυδαίος αντικομμουνισμός; Τελειώνοντας, σας θυμίζουμε την γνωστή λαϊκή ρήση: «όταν το δάκτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο κνίτης κοίταζε το δάκτυλο»…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thichthke-o-rizospasths-gia-tainia-pou-satirizei-ton-thanato-tou-stalin#ixzz55MCRQErs

Exit mobile version