Η συνέντευξη της πρώην πρέσβειρας της Ελλάδος στα Σκόπια, Ντόρας Γροσομανίδου στην… Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (διαβάζεται και ως «Εφημερίδα των Συντακτών») έχει ενδιαφέρον για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος αφορά την ίδια την Γροσομανίδου, η οποία με την άποψή της για τα Συλλαλητήρια για την Μακεδονία ΜΑΣ αποδεικνύει ότι ήταν το πλέον ακατάλληλο άτομο σε μια τόσο σημαντική θέση.
Να τι υποστήριξε επί τούτου:“Δεν νομίζω ότι τα συλλαλητήρια που γίνονται στην Ελλάδα έχουν ή θα έχουν επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Το μόνο που αναδεικνύουν είναι τον ελληνικό αλυτρωτισμό που ενυπάρχει στο «η Μακεδονία είναι Ελλάδα» και «η Ελλάδα είναι Μακεδονία».”!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία αυτή, που από το ύφος της απάντησής της είναι φανερό ότι δυσφορεί με το περιεχόμενο των συνθημάτων «η Μακεδονία είναι Ελλάδα» και «η Ελλάδα είναι Μακεδονία», ήταν πρέσβης στα Σκόπια την περίοδο Ιανουάριος 2005 – Ιούλιος 2007. Την περίοδο, δηλαδή, κατά την οποία την διακυβέρνηση του Ελληνικού Κράτους είχε η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή. Με ποια κριτήρια, άραγε, η ΝΔ επέλεξε την κυρία αυτή ως εκπρόσωπο της Ελλάδος στα Σκόπια; Η απάντηση δίδεται από την ίδια την Γροσομανίδου, αν κρίνουμε από το παρακάτω απόσπασμα της συνέντευξής της:
«Την άνοιξη του 2006, ο Νίμιτς πρότεινε την ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια, η οποία έγινε ασμένως αποδεκτή από την ελληνική πλευρά ως βάση διαπραγμάτευσης. Η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση των Σκοπίων, μας στήριξαν όμως, με δημόσιες δηλώσεις τους, τα δύο αλβανικά κόμματα που εναλλάσσονταν στην κυβέρνηση. Με την κ. Μπακογιάννη -τότε ΥΠΕΞ- δεν συζητήσαμε ποτέ το ονοματολογικό. Οδηγίες έστελνε πάντα ο επικεφαλής της αρμόδιας Α3 Διεύθυνσης, ο οποίος και, διερμηνεύοντας το εύρος της ονομασίας (erga omnes) την εποχή εκείνη, ξεκαθάριζε ότι σε περίπτωση συμφωνίας η Ελλάδα θα έκανε έκκληση στα Η.Ε., ώστε οι χώρες που είχαν αναγνωρίσει τη χώρα με τη συνταγματική της ονομασία, να την αναγνωρίσουν (και) με τη νέα. Η παρένθεση οφείλεται στο ότι τότε συζητιόταν η υιοθέτηση του ονόματος και μόνον, άρα η όποια λύση θα αποτελούσε παράλληλο, με το συνταγματικά αναγνωρισμένο όνομα, επίσημα κατατεθειμένο στα Η.Ε., κατά τις αντίστοιχες ελληνικές ονομασίες Hellas, Hellenic Republic, Greece κ.λπ.».
Η ΝΔ, δηλαδή, δέχθηκε την περίοδο διακυβέρνησης της Χώρας απ’ αυτήν να ονομαστούν τα Σκόπια ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας-Σκόπια», ουσιαστικά δηλαδή ως «Μακεδονία»! Όσο για τον λόγο που «μετετέθη εσπευσμένως» από την θέση της ως πρέσβης στα Σκόπια; «Ο λόγος που με μετέθεσαν εσπευσμένα από τα Σκόπια ήταν συνέντευξή μου στους «Financial Times», όπου δήλωσα ότι η Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τη νέα πραγματικότητα, πως οι περισσότερες χώρες των Η.Ε. αναγνώρισαν τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία, έκανε ένα βήμα μπροστά, δεχόμενη την πρόταση Νίμιτς «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια» ως βάση για διαπραγμάτευση. Αυτά, τον Ιούνιο του 2007. Φευ!, είχαμε μπει σε προεκλογική περίοδο…».
Με απλά λόγια, η Γροσομανίδου «βιάστηκε» να αποκαλύψει τα σχέδια ξεπουλήματος της Μακεδονίας ΜΑΣ (και) από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και γι’ αυτό «τιμωρήθηκε» με το να απομακρυνθεί από το συγκεκριμένο πόστο. Η διενέργεια των εκλογών λίγους μήνες μετά δεν συνέφερε την τότε ηγεσία της ΝΔ να αποκαλυφθούν τα ενδοτικά σχέδιά της για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ.
Για τους ίδιους ψηφοθηρικούς λόγους, η νυν ηγεσία της ΝΔ παριστάνει τώρα ότι δεν έχει ξεκάθαρη στάση και εξευτελίζεται πλήρως, αφού η προδοτική θέση της περί σύνθετης ονομασίας είναι ανέκαθεν σταθερή. Όσο κι αν προσπαθεί να ξεγελάσει τον Ελληνικό Λαό η ΝΔ, η πατριδοκαπηλία της είναι πολύ… χοντροκομμένη για να μπορέσει να κρυφτεί.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-prwhn-presbeira-ths-ellados-sta-skopia-apokaluptei-h-nd-otan-htan-kubernh#ixzz55gvvGD9r