Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμη και τα Οστά των Ελλήνων Στρατιωτών τρέμουν οι αλβανοί

Ακόμη και τα Οστά των Ελλήνων Στρατιωτών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940 στην Βόρειο Ήπειρο φοβούνται οι τσάμηδες και οι λοιποί συμμετέχοντες στο κατασκεύασμα του αλβανικού έθνους. Μετά τις πρώτες συγκεντρώσεις τσάμηδων στους χώρους όπου άρχισαν οι εργασίες ανακομιδής των οστών των Ελλήνων Στρατιωτών στο Ντραγκότι, ανθελληνική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών στα Τίρανα.

Με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος των τσάμηδων PDIU Σφετίμ Ιντρίζι, οι συγκεντρωθέντες υποστήριζαν ότι η δημιουργία Ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων συνιστά απειλή για την αλβανική επικράτεια και την κυριαρχία της χώρας. Υποστηρίζουν ότι «οι Έλληνες ήλθαν ως κατακτητές στην Αλβανία», ενώ ο Ιντρίζι ισχυρίζεται ότι οι έρευνες για τα Οστά των Ελλήνων πεσόντων «γίνονται με σκοπό η Ελλάδα να έχει εδαφικές αξιώσεις στην χώρα».

Η προαιώνια Ελληνική Γη της Βορείου Ηπείρου, η οποία απελευθερώθηκε τρεις φορές από τον Ελληνικό Στρατό κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα, δεν αφήνει τους αλβανούς καταπατητές της λεπτό ήσυχους. Εάν τώρα οι αλβανοί τρέμουν τα Οστά των Ελλήνων Στρατιωτών, μπορεί να φανταστεί ο οποιοσδήποτε τι πρόκειται να συμβεί στην περίπτωση εκείνη που (ξανα)αντικρύσουν μπροστά τους Έλληνα Στρατιώτη να εφορμά και να φωνάζει εκ νέου «Αέρα!» στους απογόνους των εισβολέων μαζί με τους ιταλούς στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου 1940.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/akomh-kai-ta-osta-twn-ellhnwn-stratiwtwn-tremoun-oi-tsamhdes-kai-oi-upoloip#ixzz55lcEbKE3

Exit mobile version