Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το 2014 ο «μακεδονομάχος» Σαμαράς πρότεινε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από την λέξη “Μακεδονία” ΒΙΝΤΕΟ

 

Γράφει ο Αντίοχος

Ενώ τα δύο μεγάλα καθεστωτικά κόμματα κοκορομαχούν ψάχνοντας εκατέρωθεν δηλώσεις υπέρ της προδοσίας του ονόματος της Μακεδονίας μας προ 10ετίας και 20ετίας, ο μέγας «Μακεδονομάχος» (όπως τον παρουσιάζουν τα παπαγαλάκια του…) Αντώνης Σαμαράς είναι στο απυρόβλητο. Και δεν αποκλείεται να κάνει και μια εμφάνιση-έκπληξη στο συλλαλητήριο της Κυριακής, για το καπελώσει!

Κι όμως, δεν έχουν περάσει παρά μόνον 3 ½ χρόνια, από τότε που αυτός ο μέγας «Μακεδονομάχος» πρότεινε επισήμως την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς!

Ήταν 27 Σεπτεμβρίου 2014, όταν ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του στην 69η Σύνοδο του ΟΗΕ παρουσίασε την επίσημη πρόταση της κυβέρνησης Σαμαρά για το όνομα των Σκοπίων. Ιδού ποια ήταν:

Στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η Ελλάδα σέβεται πλήρως τη διαδικασία που κατευθύνεται από τον Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών, μέσω του προσωπικού απεσταλμένου του, Μάθιου Νίμιτς, και πάντα συμμετέχει εποικοδομητικά και με καλή θέληση. Η Ελλάδα έχει λάβει πολύ σημαντικά βήματα μέχρι σήμερα. Περιμένουμε αντίστοιχα στάδια και από την άλλη πλευρά.Προτείνουμε μια αμοιβαία αποδεκτή σύνθετη ονομασία [με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν από τη λέξη Μακεδονία] για όλες τις χρήσεις και σκοπούς – erga omnes”.

Τα συμπεράσματα και τα σχόλια δικά σας!

πηγή

Exit mobile version