Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τόμας Βίζερ: Από τις ελληνικές κυβερνήσεις μόνο ο Σύριζα αγκάλιασε τα μνημόνια

Τόμας Βίζερ: Από τις ελληνικές κυβερνήσεις μόνο ο Σύριζα αγκάλιασε τα μνημόνια

Τα πράγματα με το όνομά τους είπε ο επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, με αφορμή την επικείμενη αποχώρησή του από αυτή τη θέση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Βίζερ, από τις μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, μονάχα ο Σύριζα πραγματικά αγκάλιασε τα μνημόνια και τα εφάρμοσε απαρέγκλιτα. Συγκεκριμένα, ο Βίζερ είπε:

«Μόνο όμως όταν μια κυβέρνηση ενστερνισθεί τους στόχους ενός προγράμματος, μπορεί να λειτουργήσει και η εφαρμογή του και να εξηγηθεί πειστικά στους πολίτες η αναγκαιότητά του… Αυτό δεν συνέβη στην Ελλάδα, με καμιά κυβέρνηση. Τα πράγματα βελτιώθηκαν ανέλπιστα μόνο τον τελευταίο χρόνο»

Αυτό στο οποίο ουσιαστικά αναφέρεται ο Βίζερ είναι η απροθυμία προηγούμενων κυβερνήσεων να προχωρήσουν συγκεκριμένα μνημονιακά μέτρα είτε επειδή θα κόστιζαν σε ψήφους, είτε επειδή θα κινητοποιούσαν την αριστερά, όπως το μέτρο για τις απεργίες.

Τώρα, με την «πρώτη φορά αριστερά», οι αντιστάσεις έχουν αμβλυνθεί και όλα τα μέτρα ψηφίζονται στο λεπτό και χωρίς καμία περαιτέρω συζήτηση ή αντιρρήσεις.

Και όταν τα πράγματα… σφίξουν αναλαμβάνουν οι παρακρατικοί μηχανισμοί να τραμπουκίσουν, να απειλήσουν, αλλά και να ανατινάξουν για να μην έχει προβλήματα το Μέγαρο Μαξίμου, πάντα με την ανοχή ή ακόμα και την συνεργασία των «αρχών».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tomas-bizer-apo-tis-ellhnikes-kubernhseis-mono-o-suriza-agkaliase-ta-mnhmon#ixzz55rdN0CjQ

Exit mobile version