Κοιτώντας την διαπραγματευτική τακτική των σκοπιανών και την αντίστοιχη των ανθελλήνων της «ελληνικής» κυβέρνησης θα μπορούσε να μπερδευτεί σχετικά με το ποιος είναι με την πλάτη στον τοίχο, ποιόν πιέζει ο χρόνος και ποιος απειλείται με άμεσο διαμελισμό και διάλυση.
Για να μην υπάρχουν απορίες, ο χρόνος βιάζει τους σκοπιανούς, οι οποίοι μόλις πέρασαν μία μακρά περίοδο ακυβερνησίας και ξέφυγαν από έναν επαπειλούμενο εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος θα οδηγούσε την χώρα σε διαμελισμό στα συστατικά εθνικά του στοιχεία. Παρόλα αυτά, όμως, η σκοπιανική διπλωματία έχοντας διδαχτεί από τον τρόπο που διαπραγματεύονται οι τούρκοι συνεχίζει να είναι μαξιμαλιστική και επιθετική, ξεπερνώντας πολλές φορές τα όρια.
Αυτά τα όρια τα ξεπέρασε και ο σκοπιανός ΥΠΕΞ σήμερα, ο οποίος μετά την συνάντησή του με τον Νίμιτς δήλωσε: «Τον 21ο αιώνα κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το δικαίωμά μας να είμαστε “Μακεδόνες” και να μιλάμε “μακεδονικά” ως μέρος της ομάδας των σλαβικών γλωσσών. Όσο περισσότερο συζητά κανείς δημοσίως για αυτό το θέμα, μειώνονται οι πιθανότητες εξεύρεσης λύσης. Εάν υπάρχει ένας αξιοπρεπής τρόπος που να σέβεται την ταυτότητα και των δύο μερών, τότε μπορεί να βρεθεί λύση.»
Κοιτώντας το ζήτημα ιστορικά και γλωσσολογικά, βεβαίως και δεν μπορεί να λάβει τον χαρακτηρισμό «μακεδονικός» κάτι που καθ’ ομολογία είναι σλαβικό, αφού οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή των Βαλκανίων αρκετούς αιώνες μετά τον Μέγα Αλέξανδρο και την Κοσμοκρατορία του.
Εξετάζοντας το ίδιο ζήτημα με ολίγο χιούμορ, θα έλεγε κανείς ότι ο σκοπιανός ΥΠΕΞ μιλά έχοντας κατά νου τα νομοσχέδια που «φύλου» του Σύριζα και επικαλείται ένα «δικαίωμα» αυτοπροσδιορισμού, το οποίο προφανώς και δεν υφίσταται, αφού η εθνικότητα και η γλωσσολογική ταυτότητα είναι θέμα βιολογικό και πολιτιστικό αντίστοιχα και ουδεμία σχέση έχει με τα νομοσχέδια της κυβερνήσεως Σύριζα – Ανέλ.
Η κυβέρνηση, βεβαίως, δεν μπορεί να ασχολείται μονάχα με το όνομα αυτού του κρατιδίου και παράλληλα να παραδώσει αμαχητί την «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα. Θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση και για αυτά τα δύο μείζονα ζητήματα, με ίδιο το βασικό αίτημα, ότι δηλαδή δεν επιτρέπεται η χρήση ελληνικών όρων όσον αφορά την εθνικότητα και την γλώσσα ενός άλλου κράτους. Αυτό πέρα από την πραγματικότητα, ότι δηλαδή η γλώσσα τους είναι ιδίωμα της βουλγαρικής και εθνοτικά αποτελούν ένα μη συμπαγές συνονθύλευμα.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/proklhtikos-o-skopianos-upej-einai-dikaiwma-mas-na-eimaste-makedones-kai-na#ixzz55sMdNPoo