Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ασφυκτικές πιέσεις από τους διεθνείς τοκογλύφους για πωλήσεις δανείων και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ασφυκτικές πιέσεις από τους διεθνείς τοκογλύφους για πωλήσεις δανείων και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Μετά το οικονομικό έγκλημα της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης, όταν οι μετοχές των Ελληνικών τραπεζών έχασαν τεχνητά την αξία τους έτσι ώστε μεθοδευμένα το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα να ξεπουληθεί σε ξένα επιθετικά fund, σήμερα είναι φανερό από τα γεγονότα ότι έχει ενεργοποιηθεί το επόμενο στάδιο της οικονομικής λεηλασίας της περιουσίας του Ελληνικού Λαού με την πίεση από τους διεθνείς τοκογλύφους για την χειραγώγηση του ισολογισμού των ξενοκρατούμενων τραπεζών στην Ελλάδα, γεγονός που σε κάθε περίπτωση θα τους επιφέρει τεράστια κέρδη.

Το οικονομικό έγκλημα της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης είναι γνωστό. Η “εταιρία ειδικού σκοπού” με το παραπλανητικό όνομα “Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – ΤΧΣ” ολοκλήρωσε το σταδιακό και μεθοδικό ξεπούλημα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα σε ξένα επιθετικά fund.

Υπενθυμίζουμε ότι μια Εταιρεία Ειδικού Σκοπού (Special Purpose Entity) είναι μια επιχείρηση που ιδρύεται με σκοπό την πραγματοποίηση συγκεκριμένων στόχων στο συντομότερο δυνατόν χρονικό διάστημα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ειδικός σκοπός αποδείχθηκε ότι ήταν η παράδοση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα στους διεθνείς τοκογλύφους με τέτοιο τρόπο ώστε να τους αποφέρει τα μεγαλύτερα δυνατά κέρδη εις βάρος του Ελληνικού Λαού.

Επιπροσθέτως, ο τίτλος του ΤΧΣ είναι παραπλανητικός επειδή, ενώ υποτίθεται ότι δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα εν μέσω της “κρίσης του ελληνικού δημοσίου χρέους”, μια οικονομική κρίση καθαρά τεχνητή για την Ελλάδα, στην πραγματικότητα βοήθησε να επιλεγεί η πιο κερδοφόρα εξέλιξη για τους διεθνείς τοκογλύφους εις βάρος της ευημερίας του Ελληνικού Λαού.

Σήμερα οι ξένοι τοκογλύφοι προσπαθούν να μειώσουν το κενό ρευστότητας των τεσσάρων εμπορικών τραπεζών στην Ελλάδα (αλλιώς αναφερόμενες και ως συστημικές, δηλαδή ξενοκρατούμενες) που έχουν υφαρπάξει έτσι ώστε να μπορέσουν να χειραγωγήσουν τις τιμές των μετοχών τους. Για την ακρίβεια υπάρχουν ξένα επιθετικά που έχουν ποντάρει στην ανάκαμψη αυτών των τραπεζικών μετοχών και άλλα που προσβλέπουν ότι κάποια ξενοκρατούμενη τράπεζα στην Ελλάδα θα χρειαστεί περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση. Σε κάθε περίπτωση ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα έχει μετατραπεί από εργαλείο ανάπτυξης των Ελληνικών επιχειρήσεων σε υποχείριο των διεθνών τοκογλύφων για την δημιουργία υπερκερδών στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Όμως αυτή η εξέλιξη κατέστρεψε την Ελληνική Οικονομία και ιδιαίτερα τον πρωτογενή τομέα, αφού έβαλε τροχοπέδη στην δανειακή διευκόλυνση των επιχειρήσεων. Για παράδειγμα η σημερινή τραπεζική ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις είναι είτε ανύπαρκτη είτε συνδεδεμένη με ένα μικρό ποσοστό του τζίρου που πραγματοποιείται μέσω των τερματικών αποδοχής καρτών (POS) συνοδευόμενη με απαγορευτικά υψηλά επιτόκια. Όμως βάσει της άδικης φορολογικής νομοθεσίας των κομμουνιστών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αποδεδειγμένα βρίσκει σύμφωνη και την Νέα Δημοκρατία ειδικότερα ο τζίρος των επιχειρήσεων μέσω POS βρίσκεται συνεχώς σε κίνδυνο κατάσχεσης από την εισπρακτική εταιρία των ξένων τοκογλύφων ΑΑΔΕ.

Η συρρίκνωση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα έχει αφαιρέσει πολύτιμα εργαλεία οικονομικής ανάπτυξης, όπως τουλάχιστον μια αμιγώς αγροτική τράπεζα που ιδιαίτερα να διευκολύνει τους αγρότες (η ΑΤΕ έχει αφομοιωθεί από την Τράπεζα Πειραιώς) και τουλάχιστον ένα οικονομικό ίδρυμα συστηματικής αποταμίευσης, όπως ήταν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (σήμερα Eurobank). Βέβαια η διάλυση της μέριμνας για την δανειακή διευκόλυνση στους αγρότες και η κατάργηση ενός αποταμιευτήριου για πολίτες κάθε ηλικίας και ποσού βοηθήθηκε εξαιρετικά από τα οικονομικά σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Συμπερασματικά η παράδοση του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα στους ξένους τοκογλύφους από τους πειθήνιους εγχώριους κομμουνιστές-νεοφιλελεύθερους εντολοδόχους του κλεπτοκρατικού τόξου των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ έχει θέσει μια καταστροφική τροχοπέδη στην ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Μόνο ο Λαϊκός Σύνδεσμος μπορεί να βγάλει την Πατρίδα μας από την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει από τους ξένους τοκογλύφους και τους εγχώριους υποτακτικούς τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/asfuktikes-pieseis-apo-tous-diethneis-tokoglufous-gia-pwlhseis-daneiwn-kai#ixzz55xdl3UAG

Exit mobile version