Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Θέτουν ζήτημα «εθνικότητας» οι Σκοπιανοί – Ο Νίμιτς «κάρφωσε» τους ανθέλληνες σε Σύριζα και ΝΔ: Δεν έχουν καμία αντίρρηση στην Αθήνα!

Θέτουν ζήτημα «εθνικότητας» οι Σκοπιανοί - Ο Νίμιτς «κάρφωσε» τους ανθέλληνες σε Σύριζα και ΝΔ: Δεν έχουν καμία αντίρρηση στην Αθήνα!

Είδαμε χθες την σκοπιανική πρόκληση με τον ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους να αλαλάζει ότι είναι «δικαίωμά» του να λέγεται «μακεδόνας» και η χώρα του «μακεδονία». Κωμικοτραγική ομολογουμένως η εικόνα αυτή και φυσιολογικά θα έπρεπε να έχει οδηγήσει σε τερματισμό των διαπραγματεύσεων, όμως η συνέχεια είναι ακόμα πιο τραγική.

Ο Νίμιτς ακούγοντας αυτές τις προκλήσεις αποκρίθηκε ότι «δεν έχει ακούσει» καμμία αντίρρηση από πλευράς των Αθηνών για την εθνικότητα των σκοπιανών. Το ακόμα πιο τραγικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο Νίμιτς εκείνη την στιγμή έλεγε την ΑΛΗΘΕΙΑ!

Πράγματι, ο Νίμιτς την προηγούμενη μέρα από αυτές τις δηλώσεις βρισκόταν στην Αθήνα όπου συναντήθηκε με τον Κοτζιά και τον Κουμουτσάκο, όπου όντως δεν άκουσε καμμία αντίρρηση.

Ο μεν Κοτζιάς προέρχεται από το κόμμα που στο εσωτερικό του μιλάει για «Δημοκρατία της Μακεδονία» (ούτε «Άνω», ούτε «Βόρεια»), ενώ ο Κουμουτσάκος προ ημερών είχε αποκαλέσει τους σκοπιανούς «σλαβομακεδόνες» on camera.

Από πού, λοιπόν, να ακούσει τις αντιρρήσεις ο Νίμιτς για να τις μεταφέρει στον σκοπιανό ΥΠΕΞ;

Η δική  μας θέση είναι πως το ζήτημα της «εθνικότητας», καθώς και της γλώσσας είναι επίσης αδιαπραγμάτευτα. Όπως είχε παραδεχτεί δημοσίως ο πρόεδρος των Σκοπίων, αυτοί είναι Σλάβοι που ήρθαν πολλούς αιώνες μετά την αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή των Βαλκανίων και συνεπώς ουδεμία αξίωση μπορούν να έχουν στο όνομα της Μακεδονίας μας ή στην «μακεδονική» εθνικότητα ή γλώσσα.

Ο Κοτζιάς βγαίνει παντού και λέει ότι μέχρι τον Ιούνιο θα λήξει το ζήτημα. Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι αυτό το λέει ΕΝΑΝΤΙΑ στην θέληση του Ελληνικού Λαού και πάμε σε ένα άλλο σοβαρότατο ζήτημα. Από την στιγμή που τίθενται νέα ζητήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, πως είναι δυνατόν να είναι σίγουρος για τις εξελίξεις; Η μόνη περίπτωση είναι να υποχωρήσει ατάκτως και σε αυτό το ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/thetoun-zhthma-ethnikothtas-oi-skopianoi-o-nimits-karfwse-tous-anthellhnes#ixzz55xhFfrf1

Exit mobile version