Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ελένη Ζαρούλια: Η Χρυσή Αυγή εκφράζει την φωνή αυτών που η καταστροφική κυβέρνηση αγνοεί! ΒΙΝΤΕΟ

YouTube Poster

Η Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια τοποθετήθηκε για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος στην αρμόδια επιτροπή, σχολιάζοντας τα επί μέρους άρθρα και σημειώνοντας πως η προστασία του Περιβάλλοντος είναι υποχρέωση της Πολιτείας και όχι δουλειά των ύποπτων ΜΚΟ.

Αναφερόμενη στην απάθεια της εθνομηδενιστικής και καταστροφικής κυβέρνησης, η Συναγωνίστρια Ζαρούλια κατέληξε πως η Χρυσή Αυγή είναι η φωνή των Ελλήνων που η κυβέρνηση αγνοεί.

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση:

Πριν αναφερθώ στο σχέδιο νόμου, θέλω να συστήσω ψυχραιμία σε όλα τα κόμματα που τσακώνονται για τη Χρυσή Αυγή και θυμίζουν την παροιμία «δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα». Διότι κανένα από τα δημοκρατικά κόμματα δεν αντιπροσωπεύουν τη θέληση και το συμφέρον του Ελληνικού λαού.

Ας πάμε τώρα στο κεφάλαιο Β, άλλες διατάξεις στο άρθρο 13. Τροποποίηση παρ. 8, άρθρου 52, ν.4280/2014. Έχουμε να πούμε, ότι είναι μια προσπάθεια νομιμοποίησης αυθαίρετων εγκαταστάσεων καθαρά κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δεν συνάδουν με το χαρακτήρα των περιοχών όπου χωροθετούνται. Βέβαια, θεωρείται, ότι μέσω αυτής της διάταξης, δεν νομιμοποιούνται νέες καταπατήσεις ή επεμβάσεις σε προστατευόμενες περιοχές και ότι είναι απλώς μια ρύθμιση για να ξεκαθαρίσει το καθεστώς λειτουργίας των υφιστάμενων χιονοδρομικών κέντρων, ώστε να μη ανασταλεί η αναπτυξιακή λειτουργία των ορεινών περιοχών της χώρας. Το βασικό ερώτημα ασφαλώς είναι, αν υπάρχουν νέες αιτήσεις για καινούργια χιονοδρομικά, τη στιγμή που ορισμένα εκ των υφιστάμενων, κατά περιόδους, αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω πρακτικών ζητημάτων που σχετίζονται άμεσα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και της μειωμένης επισκεψιμότητας.

Άρθρο 14. Τροποποίηση παρ.14, άρθρο 52, ν.4280/2014. Από το 2003 μπορούσαν να χωροθετηθούν κάμπινγκ σε δασικές εκτάσεις και με την παρούσα διάταξη πλέον, δίνεται αυτή η δυνατότητα και για τις περιοχές εντός δικτύου Νatura. Η αναπτυξιακή προοπτική αυτών των μονάδων δεν διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και την ισορροπία του οικοσυστήματος και για μια ακόμη φορά θεωρούμε ότι εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα στο όνομα μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης. Άλλωστε, αυτός είναι ένας τρόπος νομιμοποίησης εκ των προτέρων των επενδυτικών σχεδίων που προφανώς προωθεί η κυβέρνηση για τις περιοχές η εκμετάλλευση των οποίων έχει περάσει στο Υπερταμείο με τη γνωστή κυρία που το χειρίζεται.

Άρθρο 15. Τροποποίηση παρ. 2, άρθρο 53, του ν.998/1979. Σημειώνεται, ότι η ρύθμιση αυτή, είναι αναγκαία, ιδιαίτερα σε περιοχές, όπως η Θάσος και η Σαμοθράκη. Σύμφωνα κιόλας με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την κατασκευή έργων ύδρευσης, μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2017. Μένει τώρα να δούμε το χρονοδιάγραμμα αυτών των έργων, ώστε να επαληθευτούν οι κυβερνητικές υποσχέσεις. Θέλω να επισημάνω, την ανάγκη ύπαρξης περιβαλλοντικών μελετών και την λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την εξασφάλιση της ισορροπίας του οικοσυστήματος. Τέλος, είναι σημαντικό αυτή η διάταξη να εφαρμόζεται μόνο σε περιοχές όπου υπάρχει απόλυτη ανάγκη και όχι να γενικευτεί και να δούμε φαραωνικά έργα υποδομής, που θα οδηγήσουν στην απόλυτη περιβαλλοντική κατάρρευση.

Άρθρο 16. Τροποποίηση άρθρου 7, του ν. 4467/2017. Δεδομένου, ότι επισημαίνεται η αναδρομική ισχύ της παρούσας διάταξης και αποδεικνύεται η συμμετοχή του σε περίπολα για λόγους δασοπροστασίας είναι θεμιτό να λάβουν αυτές τις αποζημιώσεις οι εν λόγω υπάλληλοι. Επίσης, δεδομένης της αναδρομικής ισχύος, δεν δεχόμαστε ότι δεν γνωρίζετε το ύψος της εν λόγω δαπάνης, όπως αναγράφεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Το ύψος της δαπάνης εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα. Συνεπώς, θα πρέπει να έχετε λάβει γνώση αυτών των στοιχείων και θα θέλαμε έναν υπολογισμό αυτού του κόστους.

Για το άρθρο 17 είπατε ότι έχετε κάνει κάποιες αλλαγές, θα τις δούμε όταν τις πάρουμε στα χέρια μας, αφορά την τροποποίηση του παράγραφος 4 άρθρου 56 ν. 998/1979. Δεν πρόκειται για μια καινούργια διάταξη, αλλά για μια νομοτεχνική βελτίωση της προγενέστερης και μάλιστα σε επίπεδο παράλειψης μιας φράσης που περιλαμβανόταν στο άρθρο 36 του ν.4280/2014. Για ακόμη μια φορά πρόκειται για νομιμοποίηση των ορειβατικών καταφυγίων κατ’ αντιστοιχία των άρθρων 13 και 14 του παρόντος.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία της οικολογικής αξίας των προστατευόμενων περιοχών και να δοθούν άδειες κατόπιν έγκρισης συγκεκριμένων μελετών για ορειβατικά καταφύγια στοιχειώδους υποδομής και μεγέθους, τα οποία θα προορίζονται μόνο για τη στοιχειώδη εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πεζοπόρων και ορειβατών με σκοπό την παρατήρηση της φύσης και την ήπια αναψυχή και όχι τη δημιουργία μεγάλων κέντρων αναψυχής και τουρισμού, που αλλοιώνουν το χαρακτήρα και την μορφολογία της περιοχής.

Άρθρο 18 τροποποίηση της παραγράφου 12 του άρθρου 47 του ν.998/1979. Ποιες είναι αυτές οι διατάξεις και τι αφορούν; Εν ολίγοις, όσοι είχαν καταπατήσει δασική γη πριν τεθεί σε ισχύ το Σύνταγμα του 1975, θα μπορούν να κάνουν χρήση των ευνοϊκών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας περί εξαγοράς των συγκεκριμένων εκτάσεων εντός των προστατευόμενων περιοχών NATURA 2000; Ουσιαστικά, θα ισχύσει ότι ισχύει σήμερα για την εξαγορά εκτάσεως στις περιοχές όπου αναρτήθηκαν βασικοί χάρτες. Δηλαδή, νομιμοποίηση καταπατημένων και εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων.

Το κατακριτέο δεν είναι το θέμα της γεωργικής καλλιεργήσιμης γης, αλλά το γεγονός ότι βάσει αυτής της πρακτικής το επόμενο βήμα είναι η νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων που με μια ένορκη βεβαίωση θα ορίζονται ως βοηθητικές κατασκευές για τη στήριξη της γεωργικής καλλιέργειας. Επιπλέον, να σημειωθεί ότι ειδικά στις περιπτώσεις αμιγώς γεωργικών καλλιεργειών, το τίμημα της εξαγοράς για την απόκτηση δικαιώματος χρήσης και όχι κυριότητας είναι ένα ακόμη υπέρογκο χαράτσι κατά τη φιλοσοφία του ΕΝΦΙΑ. Όπως είχαμε επισημάνει και στην εξέταση του ν.4467/ 72017 περί τροποποίηση δασικής νομοθεσίας πρόκειται για μια κατάφορη ληστεία του κράτους εις βάρος χιλιάδων πολιτών, που είδαν ξαφνικά τις εκτάσεις τους να χαρακτηρίζονται δασικές και εν προκειμένω να εντάσσονται στις περιοχές του δικτύου NATURA.

Άρθρο 19. Τροποποίηση της παραγράφου 3 του άρθρου 211 του ν.4072/2012 τόμος Α86, η οποία προστέθηκε με το άρθρο 104 του ν.4486/2017 τόμος Α115. Όπως ανέφερα και στην εισήγηση επί της αρχής, θετικό θα μπορούσε να είναι το μέτρο αυτό αλλά πέραν των πλωτών φραγμάτων, θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην αιτία της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των μεδουσών που παρατηρήθηκε φέτος στον Κορινθιακό Κόλπο, δηλαδή, θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την μείωση της υπεραλίευσης και την πάταξη της παράνομης αλιείας. Στο πλαίσιο προστασίας του φυσικού κεφαλαίου της χώρας όπως αναγράφεται και στην αιτιολογική έκθεση, θα πρέπει να συζητήσουμε για το γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης και τα μέτρα που θα λάβει συνολικά το Υπουργείο, ώστε να επανέλθει η ισορροπία του θαλάσσιου οικοσυστήματος εν προκειμένω.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχα ζητήσει να μας ενημερώσουν οι ΜΚΟ για τα καταστατικά τους. Στείλαμε και μια επιστολή σήμερα στην Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου να μας απαντήσει εάν μπορούμε να έχουμε τα καταστατικά αυτών των ΜΚΟ. Εν κατακλείδι, από ιδεολογικής άποψης το νομοσχέδιο δεν θα μπορούσε να μας βρει σύμφωνους, πόσο μάλλον όταν αυτό εισάγεται από μια κυβέρνηση που άγεται και φέρεται από οργανωμένα συμφέροντα και της οποία μοναδικός οδηγός δεν αποτελεί το κοινό συμφέρον αλλά η εμμονή της να παραμείνει στην εξουσία με οποιοδήποτε κόστος.

Άλλωστε είναι γνωστό πως είστε η κυβέρνηση εκείνη, που εντελώς ανερυθρίαστα επιβάλει ολοένα και πιο αιματηρά φορολογικά μέτρα τόσο επιζήμια, που έχουν οδηγήσει σε καταστροφή την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Οι επαναστατικές διακηρύξεις και τα λοιπά διαπιστευτήρια που εισπράττετε το σωστό και μάλιστα με όρους διαφάνειας, είναι αστείες και ωχριούν μπροστά στο πρόσφατο τραγέλαφο των συγχαρητηρίων των Βρυξελλών προς το πρόσωπό σας, στο οποίο βλέπουν τον πιο πιστό δούλο που χωρίς καμία αντίρρηση, πράττει ότι τον διατάξουν. Δεν σέβεστε τη βούληση του Ελληνικού λαού.

Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής είναι να εκφράζουμε εδώ μέσα αυτούς που δεν έχουν φωνή και αυτούς, των οποίων η φωνή επιλέγετε να αγνοείτε!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/elenh-zaroulia-h-chrush-augh-ekfrazei-thn-fwnh-autwn-pou-h-katastrofikh-kub#ixzz55yZ74dOv

Exit mobile version