Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ένα στα δύο νοικοκυριά «στηρίζεται» στις κουτσουρεμένες συντάξεις

Ένα στα δύο νοικοκυριά «στηρίζεται» στις κουτσουρεμένες συντάξεις

Νέα έρευνα, νέο σοκ για τις επιπτώσεις της μνημονιακής κατοχής στην Πατρίδα και τον Λαό. Ένα στα δύο ελληνικά νοικοκυριά βασίζει την επιβίωσή του στην κουρεμένη σύνταξη, το 25% αυτών ζει με τον τρόμο του πλειστηριασμού, ενώ τρεις στους τέσσερις ανέργους βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας!

Στα τρία αυτά συμπεράσματα σοκ καταλήγει η ετήσια έρευνα της ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ – Δεκέμβριος 2017, η οποία σημειώνει πως τα Ελληνικά νοικοκυριά υποφέρουν και πάνω από 70% των νέων σπεύδει να αναζητήσει εργασία στο εξωτερικό. Δανειακές υποχρεώσεις που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, αλλά και χρέη προς την εφορία έχουν γίνει θηλιά στο λαιμό για το 25% των Ελληνικών νοικοκυριών, που φοβάται πως θα χάσει το σπίτι του λόγω της αδυναμίας να ανταποκριθεί στις φορολογικές του υποχρεώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από ένα στα τρία νοικοκυριά (34,2%) δηλώνει ότι ζει με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 10.000, ενώ το 62,4% των νοικοκυριών είχε μείωση των εισοδημάτων του το 2017 σε σχέση με το 2016.

Η οικονομική συρρίκνωση, μάλιστα, έχει γιγαντώσει το φαινόμενο της εισοδηματικής επισφάλειας, με αποτέλεσμα πάνω από το 60% των νοικοκυριών να δηλώνει αδυναμία να καλύψει μία έκτακτη ανάγκη πληρωμής της τάξης των πεντακοσίων ευρώ εκ των οποίων για τα 2 στα 10 νοικοκυριά να φαντάζει ως και αδύνατο. Οι σημαντικές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά νοικοκυριά οδηγεί το 60% αυτών σε δραστικές περικοπές, ώστε να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την επιβίωσή τους, με τα πολυμελή νοικοκυριά να αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Οι περικοπές αφορούν ακόμα και την κάλυψη αναγκών που σχετίζονται με την υγεία. Μεγάλο τμήμα του πληθυσμού έχει κάνει περικοπές στις δαπάνες ένδυσης υπόδησης (61,3%), στις εξόδους (48,3%), στα είδη διατροφής (40,2%), και τα οικιακά είδη (40,1%), που συνδέεται με την κατανάλωση χαμηλότερης ποιότητας αγαθών.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» που οραματίζονται όλες οι εντολοδόχες μνημονιακές κυβερνήσεις της Χώρας με τελευταίο υπηρέτη την «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση; Το να «στηρίζονται» τα νοικοκυριά στις εδώ και χρόνια κουτσουρεμένες συντάξεις;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ena-sta-duo-noikokuria-sthrizetai-stis-koutsouremenes-suntajeis#ixzz55zb8stVl

Exit mobile version