Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χανιά: Σφοδρή αντίδραση από τους κατοίκους της Παλαιόχωρας Κισσάμου για τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας

Χανιά: Σφοδρή αντίδραση από τους κατοίκους της Παλαιόχωρας Κισσάμου για τα μαθήματα αλβανικής γλώσσας

Στα «εγκαίνια» μαθητής φωτογραφήθηκε με τον αναπληρωτή αλβανό πρέσβη φορώντας μπλούζα με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας»

Μετά τις αντιδράσεις στα Χανιά, όπου αλβανοί προκάλεσαν κρεμώντας μέσα στο σχολείο την αλβανική σημαία και δίπλα της την Ελληνική ανάποδα, σειρά παίρνουν οι κάτοικοι της Παλαιόχωρας Κισσάμου, όπου η μαθητική κοινότητα, αλλά και οι κάτοικοι  ζητούν να μην παραχωρηθεί σχολικό κτήριο για να παραδίδονται μαθήματα αλβανικής γλώσσας, εάν δεν υπάρξουν έλεγχοι για κατάχρηση φιλοξενίας μετά τα όσα έγιναν στα εγκαίνια.

Χθες μάλιστα βρέθηκε στο «πόδι» όλη  η Παλαιόχωρα  λόγω των προγραμματισμένων μαθημάτων αλβανικής γλώσσας στο Γυμνάσιο της περιοχής. Μετά το ατόπημα που αποκαλύφθηκε κατά τα εγκαίνια του «σχολείου» την Κυριακή 21 Ιανουαρίου με την μπλούζα της «Μεγάλης Αλβανίας» που φορούσε μαθητής ενώπιων του αναπληρωτή αλβανού Πρέσβη, γονείς και μαθητές ζήτησαν από τον Δήμο να μην παραχωρηθεί  σχολικό κτίριο μέχρι τουλάχιστον να γίνουν μια σειρά από ελέγχους.

Μάλιστα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Γυμνάσιο της Παλαιόχωρας όπου ανάρτησαν Ελληνικές Σημαίες και ζήτησαν από τον Δήμαρχο Αντώνη Περράκη να μην δοθεί το κτίριο. Όλα ξεκίνησαν όταν εμφανίστηκαν στην περιοχή κάποιοι εκπρόσωποι ενός αλβανικού συλλόγου Χανίων και ζήτησαν την παραχώρηση σχολικού κτιρίου προκειμένου να γίνονται μαθήματα αλβανικής γλώσσας τα Σαββατοκύριακα σε παιδιά αλλά και ενήλικους. Μάλιστα ισχυρίστηκαν πως έχουν τις προφορικές εγκρίσεις της Αντιπεριφέρειας Χανίων και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Στην συνέχεια συνεδρίασε η Σχολική Επιτροπή του Δήμου και ενέκρινε το αίτημα παραχωρώντας το κτίριο του Γυμνασίου Παλαιόχωρας για την διενέργεια μαθημάτων κάθε Σαββατοκύριακο από τις 17:00 έως τις 19:00. Όμως ακολούθησαν τα εγκαίνια και οι αποκαλύψεις για την επίμαχη αλυτρωτική μπλούζα παρουσία του αναπληρωτή πρέσβη της Αλβανίας και έτσι τις προηγούμενες ημέρες συνεδρίασε η μαθητική κοινότητα της περιοχής, με την συμμετοχή εκπροσώπων των μαθητικών συμβουλίων, των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θεωρώντας πως το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελούσε «κατάχρηση φιλοξενίας» κατατέθηκε αίτημα προς τον Δήμο να αρθεί η παραχώρηση του σχολικού κτιρίου για τα μαθήματα αλβανικών έως ότου γίνουν μια σειρά ελέγχων που να αφορούν:

Όπως αποφασίστηκε, αφού εξασφαλισθούν τα παραπάνω μπορεί να ξανασυνεδριάσει η Σχολική Επιτροπή του Δήμου και να παραχωρήσει το σχολικό κτίριο. Σε αντίθετη περίπτωση – εάν δοθούν κλειδιά σχολικού κτιρίου – θα υποβληθούν μηνύσεις.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chania-antidroun-oi-polites-ths-palaiochwras-kissamou-gia-ta-mathhmata-alba#ixzz56E6lVsXM

Exit mobile version