Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σκάνδαλο Novartis: Δικογραφία με κακουργήματα για τον αρχισκευωρό Σαμαρά και 9 άλλων πολιτικών προσώπων

Σκάνδαλο Novartis: Δικογραφία με κακουργήματα για τον αρχισκευωρό Σαμαρά και 9 άλλων πολιτικών προσώπων

Δωροδοκία και απιστία σε βαθμό κακουργήματος οι μέχρι τώρα κατηγορίες για τον Σαμαρά και άλλους 8 υπουργούς της ΝΔ και του Πασόκ – Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για το κακούργημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε» στα ονόματα των πρωθυπουργών και των υπουργών Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την περίοδο από το 2006 και μετά (έως τις αρχές του 2015), καθώς από τη στιγμή που υπάρχουν αυτά τα ονόματα θα πρέπει η δικογραφία να διαβιβαστεί στην Βουλή.

Οκτώ πρώην υπουργοί και δύο πρώην πρωθυπουργοί φαίνεται να μπλέκονται στο σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis. Η δικογραφία πλέον περνάει στην Βουλή, με το θέμα να παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο Novartis εκτός από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο είναι και οι:

Γιάννης Στουρνάρας
Δημήτρης Αβραμόπουλος
Άδωνις Γεωργιάδης
Ευάγγελος Βενιζέλος
Ανδρέας Λοβέρδος
Ανδρέας Λυκουρέντζος
Μάριος Σαλμάς
Γιώργος Κουτρουμάνης

Την περίοδο από το 2006 έως τις αρχές του 2015, κάτω από τα μάτια των παραπάνω πολιτικών προσώπων φέρεται να διακινήθηκαν μίζες εκατομμυρίων προκειμένου να αποκτήσει παντοδύναμη θέση στη φαρμακευτική αγορά της χώρας η Novartis.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα όσο αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Διαβάστε επίσης: Πώς εμπλέκονται ο αρχισκευωρός Σαμαράς και οι υπουργοί της ΝΔ στο μέγα σκάνδαλο Novartis;

Novartis: “Μαζί τα φάγανε”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skandalo-novartis-dikografia-me-kakourghmata-gia-ton-archiskeuwro-samara-ka#ixzz56GfvMsqz

Exit mobile version