Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προκαλεί και πάλι ο Νίμιτς: Μην είστε… φασίστες! Και αυτοί «μακεδόνες» είναι!

Προκαλεί και πάλι ο Νίμιτς: Μην είστε… φασίστες! Και αυτοί «μακεδόνες» είναι!

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» παρέθεσε ο στημένος διαπραγματευτής των αμερικανοσιωνιστών Μάθιου Νίμιτς, όπου έκανε σαφέστατους τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αντικατασταθεί «χθες» από την θέση αυτή ως εγκάθετος.

Συγκεκριμένα ερωτώμενος για την «εθνικότητα» των σκοπιανών, απάντησε: «Η γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας δεν περιορίζεται στην Ελλάδα. Η Ελλάδα κατέχει το μεγαλύτερο κομμάτι, αλλά γεωγραφικά υπάρχουν και άλλα τμήματα και άλλοι άνθρωποι που ζουν σε αυτά. Έχουν τη γλώσσα τους, τις παραδόσεις τους και επίσης αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες στη γλώσσα τους. Όταν, όμως, αυτή μεταφράζεται στα αγγλικά, προκύπτει ο όρος «Μακεδονία» / «Μακεδόνες». Δεν σας στερεί, όμως, τον μοναδικό και ξεχωριστό ρόλο σας η ύπαρξη αυτών που επίσης έχουν τη δική τους μοναδική γλώσσα και τη δική τους μοναδική κουλτούρα.»

Κοινώς, για τον Νίμιτς οι σκοπιανοί είναι «μακεδόνες» και η γλώσσα τους «μακεδονική». Αυτό σημαίνει ότι ο «διαμεσολαβητής» συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις της μίας πλευράς, συνεπώς οφείλει να αλλάξει. Αυτή θα έπρεπε να είναι η απαίτηση της κυβέρνησης αυτήν την στιγμή, αν μη τι άλλο για να τηρούνται τουλάχιστον τα προσχήματα.

Βεβαίως, τέτοια απαίτηση δεν πρόκειται να εγερθεί από την ελληνική κυβέρνηση, αφού οι συριζαίοι συμφωνούν απολύτως με αυτές τις ανθελληνικές δηλώσεις του «διαμεσολαβητή». Αυτό εννοούσε και ο Νίμιτς όταν στην ίδια συνέντευξη σημείωνε για τους συριζαίου ότι «αυτή η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερη» πριν πλέξει το εγκώμιο του Κοτζιά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prokalei-kai-pali-o-nimits-mhn-eiste-fasistes-kai-autoi-makedones-einai#ixzz56KpuApgw

Exit mobile version