Με συνέντευξή του στα «Νέα» ο Ράμα φροντίζει να προκαλεί το φιλότιμο κάθε Συνειδητοποιημένου Έλληνα, με μία σχεδόν δισέλιδη συνέντευξη. Ας σταθούμε στα δύο μόνο χαρακτηριστικά σημεία της συνέντευξης του Ράμα. «Η Ιστορία μας συνέδεσε από την αρχαιότητα και κατά τον ρου της Ιστορίας υπάρχουν πολλά σπουδαία παραδείγματα η μία πλευρά να προβαίνει σε καλές πράξεις προς την άλλη. Οι Αλβανοί σίτισαν τους γείτονές τους, προσφέροντας αρωγή, προσφέροντας στήριξη στους εκτοπισθέντες του ατυχούς Ελληνοϊταλικού πολέμου και οι Έλληνες έπραξαν το ίδιο για εμάς όταν βγαίναμε από την επονείδιστη περίοδο της κομμουνιστικής δικτατορίας».
Καταρχάς, δεν υπάρχει καμία σύνδεση στην αρχαιότητα μεταξύ Ελλήνων και αλβανών, γιατί απλούστατα οι δεύτεροι ως έθνος δεν υπήρχαν τότε. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς εννοεί ο Ραμα λέγοντας ότι «Οι Αλβανοί σίτισαν τους γείτονές τους, προσφέροντας αρωγή, προσφέροντας στήριξη στους εκτοπισθέντες του ατυχούς Ελληνοϊταλικού Πολέμου», αλλά αυτό το οποίο έχει καταγράψει η Ιστορική Αλήθεια είναι ότι στον «ατυχή» (τι ακριβώς θέλει να πει ο Ράμα, χρησιμοποιώντας αυτήν την έκφραση) Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, η «αρωγή» και η «στήριξη» των αλβανών ήταν η επίσημη συμμετοχή τους στο πλευρό της Ιταλίας κατά την εισβολή τους στην Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου 1940. Εκτός και αν με τις έννοιες της «αγωγής» και της «στήριξης» εννοεί την βοήθεια και φιλοξενία στους κομμουνιστοσυμμορίτες του Ζαχαριάδη και του ΔΣΕ κατά την διάρκεια της περιόδου 1946-49, όταν ο Ελληνικός Στρατός τσάκιζε τα ανδρείκελα της Μόσχας και του Στάλιν. Όσο για «την επονείδιστη περίοδο της κομμουνιστικής δικτατορίας», σίγουρα αυτή δεν αφορά τον ίδιο και την οικογένειά του, καθώς αποτελούσαν επίλεκτα στελέχη του κομμουνιστικού καθεστώτος των Χότζα-Αλία.
Και πάμε στο θέμα των «τσάμηδων», όπου, ανάμεσα σ’ άλλα, ο Ράμα λέει: «Όσον αφορά εμάς εδώ στην Αλβανία το «ζήτημα των Τσάμηδων» υφίσταται μόνο ως θέμα στοιχειωδών δικαιωμάτων των Αλβανών συμπατριωτών μας που κάποτε ζούσαν στη χώρα και τίποτε ευρύτερο. Ειλικρινά δεν πιστεύω ότι οποιοσδήποτε νουνεχής άνθρωπος θα διαφωνήσει με τη θέση ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την Ελλάδα ή ότι αυτοί και τα παιδιά τους πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν περιουσιακά δικαιώματα δια της δικαστικής οδού, όπως κανονικά μπορεί κάθε Ευρωπαίος πολίτης».
Οι αιμοσταγείς «τσάμηδες» της περιόδου 1941-44 που αιματοκύλησαν τους Έλληνες της Νοτίου Ηπείρου και επεδίωξαν να την καταστήσουν μέρος της «Μεγάλης Αλβανίας» απώλεσαν κάθε δικαίωμα τόσο συνύπαρξης με τα θύματά τους όσο και διεκδίκησης «περιουσιών» με την φυγή τους από την Ελλάδα ως κοινοί εγκληματίες πολέμου. Όσο για το εμπόλεμο και την άρση του, παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες του Παπούλια το 1987, αυτό συνεχίζει να υφίσταται και να στοιχειώνει τους εφιάλτες των αλβανών, καθώς η διατήρησή του αποτελεί ένα ισχυρό όπλο της Ελλάδας στην υπεράσπιση των Εθνικών της Δικαίων στην προαιώνια Γη της Βορείου Ηπείρου.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-proklhseis-tou-rama-zhtei-to-dikaiwma-stous-tsamhdes-na-diekdikhsoun-t#ixzz56MlLlqpS