Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσίπρας προς ΝΔ: Εμείς προδότες και εσείς κλέφτες! Να πατσίσουμε με… Nova(rtis) Macedonija;

Γράφει ο Αντίοχος

«Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς. Είναι εγκληματικό πολιτικοί άνδρες να επιδίδονται σε πατριωτισμό και να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε δικογραφίες». Αυτά είπε ο mister Tsipras σε ομιλία του σ’ ένα… αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα, επιχειρώντας να συσχετίσει την απόπειρα εκχώρησης του τίτλου της Μακεδονίας με την υπόθεση της Novartis.

Παράλληλα, στο κύριο άρθρο της «Αυγής» του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Μετά τα συλλαλητήρια», γινόταν μια πολύ πονηρή «έκκληση» προς «τα πολιτικά κόμματα του δημοκρατικού τόξου να σκεφτούν ή να ξανασκεφτούν ορισμένα θέματα στο μακεδονικό» και «κυρίως όμως από τη Ν.Δ. και τον Κ. Μητσοτάκη».

Τι σημαίνουν όλα τούτα; Κατ’ αρχάς, σκάνδαλο με την Novartis προφανώς και υπάρχει και το μόνο αναπάντητο μέχρι στιγμής ερώτημα είναι πόσοι και ποιοι είναι εμπλεκόμενοι σ’ αυτό. Από την άλλη, είναι προφανές, ότι η συγκυβέρνηση το κράταγε επί τρία χρόνια στο συρτάρι και το τράβηξε ως «λαγό από το καπέλο», για τα… δύσκολα. Στην συγκεκριμένη φάση, για να αλλάξει την ατζέντα και να εξοβελίσει το μακεδονικό. Αλλά, όχι μόνον γι’ αυτό. Είναι σαφής ο εκβιασμός προς την νουδούλα: αλλάξτε την –καιροσκοπική- σας θέση στο θέμα της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας κι εμείς σε αντάλλαγμα θα καταχωνιάσουμε το σκάνδαλο που θίγει ηγετικά στελέχη σας! Με λίγα λόγια, οι εθνομηδενιστές συριζαίοι  ζητάνε από τους… σκανταλιάρηδες νουδούληδες να… πατσίσουνε με… Nova(rtis) Macedonija!

Μένει να δούμε την ανταπόκριση της άλλης πλευράς…

 

πηγή

Exit mobile version