Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απίστευτη δήλωση της συριζαίας Καρακώστα: Δεν σεβόμαστε τα Σκόπια, εάν δεν τους δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας!

Απίστευτη δήλωση της συριζαίας Καρακώστα: Δεν σεβόμαστε τα Σκόπια, εάν δεν τους δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας!

Αν είναι για κάτι γνωστή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, αυτό αφορά τις ανοησίες («κοτσάνες», κατά το… λαϊκότερον) που κατά καιρούς εξαπολύει και οι οποίες μόνο ως «διασκεδαστικές» δεν μπορούν να θεωρηθούν. Το νέο… κατόρθωμα της εν λόγω κυρίας έχει να κάνει με τα όσα υποστήριξε για το Μεγαλειώδες Συλλαλητήριο.

«Κόσμο είχε το συλλαλητήριο, αλλά όχι τον αναμενόμενο, αυτόν που περίμεναν οι διοργανωτές. Δεν ήταν πολύς ο κόσμος, ήταν ένας ικανοποιητικός αριθμός» δήλωσε η ίδια σε ραδιοφωνική συνέντευξή της.

«Εκείνο που ενόχλησε στο συλλαλητήριο, ήταν ότι δεν υπήρχε σωστή στόχευση. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το γιατί γίνεται μία διαδήλωση. Υπήρχε συνονθύλευμα απόψεων, από ακραίους, από ανθρώπους που δεν κατάλαβαν το διακύβευμα ή δεν κατάλαβαν τι διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση. Τα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν ”δεν δίνω ούτε σπιθαμή Μακεδονίας”. Δεν διακυβεύονται σήμερα τα σύνορά μας, για να συζητάμε για κάτι τέτοιο, ή να διαμαρτυρόμαστε για κάτι τέτοιο». 

Ερωτηθείσα αν η κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει τα συλλαλητήρια, η Καρακώστα απάντησε:

«Αν έλεγαν χθες στο συλλαλητήριο όχι στον αλυτρωτισμό της γειτονικής χώρας, αν το είχαν ως σύνθημα θα ήμασταν κι εμείς εκεί. Όταν όμως χρησιμοποιούνται συνθήματα εξωπραγματικά, εμείς δεν μπορούμε να στηρίξουμε το συλλαλητήριο. Κανένας όρος «Μακεδονία»; Καμία λέξη «Μακεδονία»; Είναι σεβασμός στην άλλη χώρα αυτό; Πού έχουν μεγαλώσει γενιές ολόκληρες με τη λέξη μόνο «Μακεδονία»; Να το πάρεις όλο;Ή να διαπραγματευτείς το μέρος και τον καθορισμό; τον γεωγραφικό, τον ιστορικό, της γλώσσας και δεν ξέρω ποιον προσδιορισμό θα βάλουμε μπροστά για να διαχωρίσουμε τη θέση».

Αν κάπου πρέπει να σταθούμε από τον ρηχό λόγο της, αυτό αφορά το απίστευτο (και όμως αληθινό) “κανένας όρος «Μακεδονία»; Καμία λέξη «Μακεδονία»; Είναι σεβασμός στην άλλη χώρα αυτό;”! Ο «σεβασμός», δηλαδή, στους σκοπιανούς σημαίνει να τους χαρίσουμε την χρήση του ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ, απεμπολώντας έτσι και το παραμικρό ίχνος σεβασμού στην Ιστορική Αλήθεια και τα Εθνικά μας Δίκαια. Και όμως, κάτι τέτοιοι άσχετοι άνθρωποι, με ειπωμένες ανοησίες πρώτου μεγέθους, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του “Συνταγματικού τόξου” και βγαίνουν πολύ συχνά στους τηλεοπτικούς δείκτες, παρότι ξερνούν οχετούς ανιστόρητων και ανθελληνικών εμέτων.

Τελειώνουμε, με την ανεκδιήγητη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που σέβεται τους σκοπιανούς αλλά όχι την Χώρα της, λέγοντας ότι στο Συλλαλητήριο της Κυριακής δεν υπήρχε κανένα “συνονθύλευμα απόψεων”. Υπήρχε μία θέση, μία άποψη, σαφής και τεκμηριωμένη από το ένα εκατομμύριο και περισσότερο του Ελληνικού Λαού εκεί, η οποία ήταν επανάληψη της θέσης και της άποψης που υποστηρίχθηκε δύο εβδομάδες νωρίτερα στην Θεσσαλονίκη: ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!

Αν θέλει, ντε και καλά, να βρει “συνονθύλευμα απόψεων” μπορεί άνετα να το ανακαλύψει στην “Πρώτη φορά αριστερά” κυβέρνηση. Τόσο στην συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ όσο και στο εσωτερικό του κόμματός της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apisteuth-dhlwsh-ths-karakwsta-suriza-den-sebomaste-ta-skopia-ean-den-tous#ixzz56WY36bnw

Exit mobile version