Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

N. Γ. Μιχαλολιάκος: Με το “Εμπρός” για μια Νέα Ελλάδα

N. Γ. Μιχαλολιάκος: Με το “Εμπρός” για μια Νέα Ελλάδα

Άρθρο του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Μιχαλολιάκου, στην εθνική εφημερίδα “Εμπρός”

Μεγάλη και βαριά η Ιστορία του τίτλου της εφημερίδας αυτής. Ιδρυτής της ο Δημήτριος Καλαποθάκης από την Αρεόπολη της Μάνης, ο οποίος πριν εκδώσει την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ ήταν ένας από τους ιδρυτές της «Εθνικής Εταιρείας», στην οποία ανήκαν επίσης ο Κωστής Παλαμάς, ο Ιωάννης Δροσίνης, όλος ο ανθός του Γένους.

Κατηγόρησαν την “Εθνική Εταιρεία” σαν υπεύθυνη για την ήττα στον Πόλεμο του 1897, όμως το πνεύμα της “Εθνικής Εταιρείας” ήταν αυτό που οδήγησε το Εθνος στην Μακεδονία, στην Θράκη, στις πύλες της Κωνσταντινούπολης και 18 χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα στην Θρυλική επέλαση του Δοξασμένου Στρατού μας για την πραγμάτωση του ονείρου της Μεγάλης Ιδέας, μιας Ιδέας που παραμένει και θα παραμένει στους αιώνες ζωντανή όσο θα υπάρχουν ακόμα Ζωντανοί Έλληνες. 

Από την εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ” ξεκίνησε ο Μακεδονικός Αγώνας και οι Εθνομάρτυρες Παύλος Μελάς, Τέλος Άγρας, Ίων Δραγούμης και ο Δημήτρης Καλαποθάκης υπήρξε ένας ξεχωριστός πρωτοπόρος στον μεγάλο αυτό Εθνικό Αγώνα. Όταν μάλιστα συγκέντρωνε εθελοντές για τον υπέροχο Μακεδονικό Αγώνα, που έχουν σβήσει από τα βιβλία της Ιστορίας μας οι εθνομηδενιστές, ζήτησε να συναντηθεί με τον τότε Πρωθυπουργό Δημήτριο Ράλλη. Πήγε, λοιπόν, τότε στο γραφείο του Πρωθυπουργού συνοδευόμενος από απλούς ανθρώπους του Λαού, γεμάτους όμως εθνικό πάθος, που πολλοί από αυτούς, Μανιάτες και Κρητικοί οι περισσότεροι, ήσαν αξύριστοι και οπλισμένοι.

Βλέποντάς τους ο Πρωθυπουργός με ύφος βλοσυρό τον ρώτησε: «Τι είναι αυτοί που μου έφερες εδώ πέρα;» και ο Δημήτριος Καλαποθάκης του απήντησε: «Κύριε Πρωθυπουργέ, την πρώτην ημέραν ανεζήτησα εθελοντάς εις την Ακαδημίαν. Ουδείς εδέχθη! Την δευτέραν ημέραν ανεζήτηαα εθελοντάς εις το Πανεπιατήμιον. Ουδείς εδέχθη. Την τρίτην ημέραν αυτοί εδέχθηααν».

Και ήταν τα λόγια του Δημητρίου Καλαποθάκη μια μεγάλη αλήθεια πάντοτε επίκαιρη. Η “αστική τάξη” (στην πραγματικότητα ποτέ δεν υπήρξε αστική τάξη στην Ελλάδα) γύρισε και τότε και τώρα και πάντοτε την πλάτη στους Εθνικούς Αγώνες γιατί το μόνο που θέλει είναι την ησυχία της και το χρήμα. Και το βλέπουμε αυτό να συμβαίνει και στις ημέρες μας, όπου το Εθνικιστικό Κίνημα το έχουν αγκαλιάσει απλοί άνθρωποι του Λαού, στις λαϊκές γειτονιές της Θεσσαλονίκης, στο Περιστέρι και στο Πέραμα, στην Μάνη και στα ακριτικά νησιά.

“ΕΜΠΡΟΣ”, λοιπόν, με τον Λαό για έναν Αγώνα Εθνικό, για έναν Αγώνα ενάντια ατην ξενοκρατία, για μια Νέα Ελλάδα, την Ελλάδα των ονείρων μας. 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/n.-g.-michaloliakos-me-to-empros-gia-mia-nea-ellada#ixzz56dien34D

Exit mobile version